546

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je u poseti Novom Pazaru. Razgovori na temu saradnje bratskih gradova, kao i konkretni planovi na kojima počiva partnerstvo, temelje se, poručeno je, isključivo na potrebama građana.

„Imamo mnoštvo mogućnosti da povezujemo naše gradove, posebno kroz različite obrazovne, kulturne i sportske programe. Radićemo na povezivanju mladih, sportista i kulturnih radnika u narednom periodu”. Ona je istakla da je Novi Pazar grad dobrodošlice i srdačnosti, te da se ona tokom posete oseća kao kod svoje kuće. Zato, između ostalog, prema rečima gradonačelnice Sarajeva „Novopazarke i Novopazarce građani Sarajeva osećaju kao svoj, bratski narod“.

Da dva grada, sem zajedničkog osnivača povezuje mnogo toga, od istorije i tradicije do kulture i sporta. Bratski gradovi povezani su i činjenicom da mnogo Novopazaraca živi u Sarajevu. Upravo su ti ljudi, poreklom iz ovog kraja, najčvršći most saradnje dve zemlje i dva grada. Multietnička nit i multikulturalnost karakteristike su oba grada, na šta smo takođe, izuzetno ponosni. Saradnju u različitim oblastima, obraćajući posebnu pažnju na interesovanja i potencijale mladih, unapredićemo u narednom periodu. Grupa lekara iz Bosne i Hercegovine došla je u naš grad prošle godine, u momentima najvećih razmera pandemije u Novom Pazaru.

Pored medicinske pomoći građanima, Kanton Sarajevo je Novom Pazaru pružio i dragocenu novčanu pomoć, što nikada nećemo zaboraviti. Dešavanja u protekolom periodu dodatno su zbližila Novopazarce sa građanima Sarajeva.

Nakon sastanka sa gradonačelnicom Sarajeva obišli smo novopazarsku Staru čaršiju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.