A.V.(30) iz Novog Pazara osuđen na šest godina zatvora! U automobilu mu pronašli devet kilograma heroina!

253

Miroslav Z. (26) iz Čačka prvostepeno je osuđen na pet godina zatvora, a Admir V. (30) iz Novog Pazara prvostepeno je osuđen na šest godina zatvora, jer je u automobilu u kojem su bili pronađeno devet kilograma heroina, a presudu je donio sudija Višeg suda u Prokuplju Nebojša Milošević.

Sa drogom su uhvaćeni septembra prošle godine u centru Prokuplja, od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije (UKP) . Procjenjeno je da je vrijednost heroina koja se nalazila folcvagen „tiguan“ million evra.

Kako je ranije saopštila policija, prilikom pretresa vozila čačanskih registarskih oznaka, u kome su se nalazili osumnjičeni, policija je u saradnji sa službenicima Uprave carina heroin pronašla u posebno izrađenom bunkeru. U Prokuplju su ih zaustavili, a kretali su se iz Niša ka Prokuplju. Kako nije postojala oprema da se droga usnimi, vozilo je poslato u Preševo na skener, gdje je tek locirano mjesto bunkera u automobilu.

– Droga je bila odlično sakrivena i tek skener u Preševu je locirao mjesto. Po našoj pretpostavki, droga je ušla iz Bugraske i dalje je trebalo da se odveze, ali su lica praćena i zaustavljena kod Prokuplja- kazao nam je tada izvor blizak istrazi.

Do ovog izricanja presude, oba lica su bila u pritvoru, a na presudu imaju pravo žalbe, mada je Admir V. odlučio da odmah ode na odsluženje zatvorske kazne.

Izvor: Sandžak danas/Kurir