Abazovića gađali staklenom flašom, Čanak stigao na Cetinje

2135

Građani koji smatraju da je u Crnoj Gori marionetska vlast i koji su danas, kako su saopštili, na Belvederu „podigli zastavu slobode“ blokiraju puteve i ne dozvoljavaju diplomatama koji su akreditovani u Crnoj Gori da dođu na zvanični skup povodom Dana pobjede nad fašizmom.

Proslava Dana pobjede nad fašizmom 9. maja na Cetinju je počela, ali uz brojne probleme.

Crnogorski premijer Dritan Abazović je došao na događaj uz sitne provokacije pojedinaca koji su dobacivali, ali je iz jedne grupe građana koji su, najvjerovatnije došli iz Nikšića, prema premijeru poletjela staklena flaša koja je, srećom, pala ispred njega.

Građani koji smatraju da je u Crnoj Gori marionetska vlast i koji su danas, kako su saopštili, na Belvederu „podigli zastavu slobode“ blokiraju puteve i ne dozvoljavaju diplomatama koji su akreditovani u Crnoj Gori da dođu na zvanični skup povodom Dana pobjede nad fašizmom. Prema saznanjima Dana njima se pridružio i političar iz Srbije Nenad Čanak.

Na Cetinje su krenuli i predsjednik i potpredsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Slaven Radunović. Radunović je na društvenim mrežama opisao šta se događa na Belvederu.

Lideri i poslanici Demokratskog fronta bili su pozvani da na Cetinju prisustvuju proslavi Dana Evrope i pobjede u Drugom svjetskom ratu u organizaciji ambasadorke EU u CG, Kristine Oane Pope. Međutim, prilasci Cetinju bili su blokirani na dva mjesta, kod Belvedera i na ulasku u ovu varošicu, tako da mnoge zvanice nisu uspjele da dođu na mjesto događaja. Ovo je još jedan incident kojim ekstremisti iz ovoga mjesta pokazuju da su sebe ogradili od ostatka Crne Gore i da su u sukobu ne samo sa sobom i svojom tradicijom, nego sa svima koji im se pričinjavaju da su neprijatelji.

Ovo je važna poruka za EU, a mi pozivamo sve međunarodne organizacije sa sjedištem u CG da važne datume obilježavaju u Podgorici ili nekom drugom gradu, koji će ih dočekati bez mržnje, kao domaćin i gdje su svi dobrodošli. Nažalost, Cetinje više nije ništa od toga već lokacija koja je odabrana za stjecište ekstremista i fašista.

To je nesrećna sudbina ove nekada prestonice koja je iznjedrila nekada najveće ljude u CG, a sada je tužna varoš koja tone u svom besmislu i utapa se u mržnji. Iskreno se nadamo da će generacije koje dolaze vratiti Cetinje tradiciji, čojstvu i pravim vrijednostima, a mi se izvinjavamo delegaciji EU što nismo bili u mogućnosti da prisustvujemo jednom važnom događaju“, saopšteno je iz DF-a.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.