Albanci od Vučića tražili mjesto ministra i još funkcija

237

Gradonačelnik Preševa, Šćiprim Arifi objavio je šta je delegcija albanskih stranaka danas u Beogradu zatražila kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je naveo, podnijeli su zahtev da dobiju mesto ministra lokalne samouprave, pomoćnika ministra ekonomije, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete i predsjednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Arifi je na Fejsbuku napisao da je zajednička lista na izborima 21. juna “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina” danas imala konsultacije s Vučićem o formiranju nove vlade Srbije i uključivanju Albanaca u nju.

“Danas smo predsjedniku Vučiću jasno stavili do znanja položaj Albanaca u Preševskoj dolini. Ovaj put drugačije. Ako želi pokazati svijetu koliko su evropski kao narod, sada je vrijeme da to i dokaže. Nema više riječi. Da bismo mi Albanci postali dio Vlade, zahtijevamo sljedeće uslove: 1. Ministar Ministarstva lokalne samouprave; 2. Pomoćnik ministra ekonomije: 3. Državni sekretar u Ministarstvu prosvijete; 4. Predsjednik Koordinacionog tijela Čekamo odgovor!”, napisao je Arifi.

Koalicija “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina” je u pismu predsedniku Srbije napisala da je zainteresovana za integraciju Albanaca u državne institucije Srbije, za rešavanje problema u obrazovanju, za ekonomski razvoj regiona, za pitanje pravosudnih institucija i za punu integracija Albanaca u Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

https://www.facebook.com/ShqiprimArifi.11/posts/2542196396093468

 
One thought on “Albanci od Vučića tražili mjesto ministra i još funkcija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.