Beč: Sandžaklija Haris G. PRIZNAO UBISTVO vlasnika zlatare

1927

Austrijska policija riješila je slučaj razbojništva koji se dogodio u oktobru prošle godine u Beču kada je opljačkana zlatara i nožem ubijen njen vlasnik.

Prema pisanju austrijskih medija, zločin je počinio srpski državljanin Haris G. (21). On je u aprilu uhapšen na granici Srbije i Mađarske. Nedavno je izručen Austriji, a kako piše “Klaine Cajtung”, tokom saslušanja priznao je djela za koja se tereti, prenosi Telegraf.rs.

– Uhapšeni Haris G. je osumnjičen da je učestvovao u pljački zlatare 14. oktobra prošle godine u Beču. Prolaznici su tokom večeri na ulaznom dijelu zlatare otkrili tijelo vlasnika zlatare koji je ubijen ubodom nožem u predjelu vrata i trupa. Inače, ubijeni vlasnik bio je nekada bokser, pokušao je da se odbrani, ali su razbojnici izvadili nož i on je na smrt izboden. Policija je tokom istrage uspijela da izradi fotografije osumnjičnih na osnovu snimaka kamera za nadzor. Na taj način uspijeli su da dođu do identiteta lica i utvrde gdje se nalazi. Osumnjičeni Haris G. uhapšen je na granici Srbije sa Mađarskom bio je u kombi vozilu sa lažnim dokumentima. Mađarske vlasti su ga uhapsile po potjernici koju je Austrija raspisala – objasnili su istražitelji medijima.

Istražitelji u Austriji naveli su da je do hapšenja došlo zahvaljujući dobroj saradanji srpske i austrijske policije.

– Mađarska je nakon hapšenja isporučila Harisa G., koji je osam puta saslušavan, te je na kraju sve priznao. Zanimljivo je da je o jezivom događaju pričao potpuno bez emocija, i da je tokom istrage otkriveno da je odgovoran za dva razbojništva zlatara, tri pljačke kuće, kao i za 29 provala u kancelarije – rekli su u bečkoj državnoj kancelariji kriminalističke policije.

Podsjetimo, Haris G. je uhapšen u aprilu na mađarskoj teritoriji. Hapšenje je sprovedeno na osnovu molbe ministra unutrašnjih poslova Austrije Karla Nehamera direktoru srpske policije Vladimiru Rebiću iznijete u Beogradu.

– Uspješno hapšenje je dokaz odlične saradnje mreže ENFAST i prednosti ličnih kontakata. Naša zahvalnost srpskim vlastima – rekao je tada direktor austrijske kriminalističke službe Andreas Holcer koji je bio dio delegacije na čijem je čelu bio Nehamer tokom posjete Beogradu krajem aprila.

Nehamer je izrazio zadovoljstvo što je tikesnom bilateralnom saradnjom postignut ovaj uspjeh. Samo dva sata nakon sastanka austrijske delegacije sa Rebićem uslijedilo je hapšenje.

Blic.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.