Biberović: Lideri bošnjačkih partija slijepi poslušnici Beograda

215

Vlast u Beogradu odlučujući je faktor koji je uticao na formiranje novih skupštinskih većina danas u Novom Pazaru, a krajem prošle nedjelje i u Tutinu i Sjenici, ocijenio je za radio Sto plus Sead Biberović iz nevladine organizacije Urban in.

On je novopazarskom radiju Sto plus rekao da je ovo samo nastavak održavanja kontrole lokalnih samouprava od “strane jednog čovjeka, koji u ovoj zemlji o svemu odlučuje”.

“To je veoma zabrinjavajuće, jer mi sada u ova tri grada imamo vlast koja je pod kontrolom Beograda. Mi ovdje više nemamo opoziciju, jedina opozicija su građani i građanke, koji su sa druge strane uplašeni, podkupljeni, zastrašeni, ucijenjeni i podeljeni, tako da još uvijek ne postoji neka snaga koja ovakvo stanje može da promijeni“, rekao je Biberović.

On je istakao da su lideri sve tri bošnjačke političke opcije slijepi poslušnici Beograda.

“U ovom dijelu Srbije svakodnevno je sve veća i veća potreba za četvrtom građanskom političkom opcijom, koja će stvarno brinuti o pravima i kvalitetu života građana“, rekao je Biberović.

Čelnici Gradske skupštine u Novom Pazaru izabrani su ranije danas glasovima odbornika Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.

Krajem prošle nedjelje rukovodioce lokalne skupštine u Tutinu izglasali su odbornici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina i SNS, a Sjenice Stranke pravde i pomirenja (SPP) i SNS.

Izvor: Radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.