Brčvaku uručena najveća nagrada Islamske zajednice

276

Humanista Hajriz Brčvak i službenica Mešihata Islamske zajednice Refika Tuzović dobitnici su ovogodišnjeg priznanja “Husein-paša Boljanić” koje dodjeljuje Mešihat Islamske zajednice Crne Gore. Svečana dodjela najvećeg priznanja u Islamskoj zajednici održana je u prostorijama Medrese “Mehmed Fatih”.

Svečanosti su prisustvovali potpredsjednik Vlade Rafet Husović, ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustavić, te predstavnici javnog i kulturnog života, objavljeno je na sajtu Islamske zajednice.

Priznanje “Husein-paša Boljanić” je Mešihat ustanovio prošle godine povodom obilježavanja 450 godina Husein–pašine džamije, a dodjeljuje se u dvije kategorije.

Brčvak je dobitnik priznanja u kategoriji istaknutih pojedinaca koji su dali poseban doprinos u radu zajednice, promovisanju i širenju opšteg dobra, čovječnosti i moralnih vrlina.

Dobitnica priznanja u drugoj katetogoriji je hadži Refika Lela Tuzović službenica Mešihata Islamske zajednice koja godinama daje nesebičan doprinos u administrativnom radu Islamske zajednice


Izvor RTV NP
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.