Ana Brnabić, Foto: O. Bunić

Brnabić: Atentat na Vučića je planiran na otkrivanju spomenika u Beogradu

498

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sigurna da je bilo planirano ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera “Jovanjica” pokušaji državnog udara.

“Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regionu kako bi Vučića dehumanizovali i od njega i njegove porodice napravili kriminalni klan”, rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je rekla da su imali ingformacije da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.

“Cijeli narativ je bio takav. Mislim da su htjeli da ga ubiju i prije, tokom i poslije otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ali danas je, čini mi se, taj narativ razbijen. Mi ćemo nastaviti istragu i zaštićenih neće biti“, ocijenila je Brnabić i rekla da je isti narativ kao što je bio pred atentat Zorana Đinđića.

Iako se o navodnom planiranju atentana na predsjednika Srbije govori olako i svako malo, nikada nije otkriveno ko planira ubistvo Vučića niti je iko uhapšen zbog tih indicija.

Izvor: Klix.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.