BRUTALAN ZLOČIN ZAPREPASTIO SVIJET: UBIO DVIJE SESTRE, A UBISTVO PRENOSIO UŽIVO NA INSTAGRAMU

961

Svijet ali i cijeli Brazil zaprepastio je snimak ubistva 18-godišnjih sestara blizanki koje je ubica putem društvene mreže Instagram uživo prenosio.

Blizanke Amália Alves i Amanda Alves pogubljene su u gradu Ceará na sjeverozapadu Brazila prošle srijede, piše Večernji list.

Na objavljenoj snimci pogubljenja može se vidjeti kako djevojke kleče na cesti jedna pored druge, a potom im 17-godišnjak puca u zatiljak.

Kako je navedeno, Mateus Abreu potom je ispalio još dva hica u jednu, te četiri u drugu sestru. Policija je ubrzo uhapsila osumnjičenog. Njegove žrtve bile su mlade majke. Amanda Alves iza sebe je ostavila trogodišnju kćer, a Amália Alves bila je majka šestomjesečnom sinu.

Pozivajući se na lokalne novine Jornal de Brasília, britanski Daily mail piše da su se ubistva desila jer su sestre Alves previše znale o poslovima bande koja se bavila krijumčarenjem droge.

Službene potvrde od brazilske policije o motivima brutalnog ubistva još nema. Brazilski list Diario do Noreste javio je kako je osumnjičeni tokom prošle i ove godine već sedam puta hapšen zbog nezakonitog posjedovanja oružja, krađe i nanošenja tjelesnih povreda.

Izvor Hayat
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.