Brutalno premlaćivanje na Wembleyu: Snimak već ima 11 miliona pregleda

2808

Tučnjavi engleskih navijača na Wembleyju prethodila je čitava hrpa skandaloznih incidenata na londonskim ulicama

Na Wembleyu uoči finala Evropskog prvenstva, došlo do nekoliko navijačkih incidenata. Nekoliko stotina engleskih navijača bez ulaznica pokušalo je provaliti na stadion, a dio ih je u tome i uspio.

Na društvenim mrežama osvanula je snimka tučnjave, a na njoj se vidi kako engleski navijači tuku ljude koji su se progurali na stadion pokraj redara, a širi se priča kako se također radi o Englezima.

Posebno je loše prošao jedan navijač koji je ostao među posljednjima na podu, što je više navijača iskoristilo te ga brutalno iscipelarilo. Nekoliko trenutaka prije toga vidi se i kako jedan stariji navijač udara mladog dječaka.

Policija je već najavila da će tražiti ljude sa snimke, koju je već pregledalo više od 11 miliona ljudi.

“Razbojništvo. Svako ko nekoga udari nogom u glavu trebao bi biti optužen za ubistvo”, piše Sky Sports, citirajući jednog od navijača koji se jučer zatekao u haosu.

Tučnjavi engleskih navijača na Wembleyju prethodila je čitava hrpa skandaloznih incidenata na londonskim ulicama. Snimke pokazuju kako su engleski navijači spalili italijansku zastavu, rušili su sve pred sobom, palili vatru i goli trčali ulicama.

Izvor Magazin
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.