nenad canak

Čanak:”Ja volim da Republiku Srpsku nazivam severoistočnom Bosnom i Hercegovinom”

6348

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostujući u emisiji ‘Most’ Radija Slobodna Europa predsjednika HDZ BiH i Hrvatskog narodnog Sabora BiH Dragana Čovića nazvao je jednim od razbijača Bosne i Hercegovine.

“Sadašnja kriza ima dosta sličnosti, ali nije toliko opasna koliko je bila ona devedestih godina. Sličnost je ta što ovu krizu ne proizvode Bosanci i Hercegovci već Zagreb i Beograd. Kako se vlada službeni Zagreb? Oni kažu da priznaju postojanje Bosne i Hercegovine u njenim prirodnim, državnim granicama, ali prihvaćaju sve ono što govori Dragan Čović.

A to je jedan od razbijača Bosne i Hercegovine i saveznik drugog razbijača Milorada Dodika”, rekao je između ostalog Mesić te dodao kako misli da međunarodna zajednica mora istupiti i otpustiti one koji razbijaju Bosnu i Hercegovinu.

U istoj emisiji gostovao je i Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.

“ja volim da Republiku Srpsku nazivam severoistočnom Bosnom i Hercegovinom jer priča o Repubici Srpskoj je velika prevara. Niti je to republika, niti je srpska. To je etnička odrednica koja je zloupotrebljena. U pitanju je istorijski faslifikat koji se održava iz privatnih interesa jedne grupe ljudi, a hranjen je strahom od užasa rata kroz koji se prošlo devedesetih godina. I mi u Vojvodini to plaćamo cenom očiglednog pranja novca iz severoistočne Bosne i Hercegovine koje se vidi na svakom koraku. Radi se o tome da prekidom rata u Bosni i Hercegovini nije završen projekt stvaranja Velike Srbije ili saveza srpskih zemalja ili kako se to danas eufemistički naziva srpskog sveta. U pitanju je kontinuitet svega toga”, kazao je Čanak.

Kompletnu emisiju na Radio Slobodnoj Europi možete pročitati na linku OVDJE.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.