Crna Gora / Pokušao da ubije rođake zbog drva

780

Pucnjavi je prethodila svađa, a onda i tuča

Zbog ubistva u pokušaju sudiće se optuženom Milu Đurđevcu iz Nikšića. On je, kako je navela viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić, 21. oktobra 2020. godine oko 21.00 časova, sa umišljajem pokušao da liši života rođake, Vladimira (sin) i Miliju Đurđevca (otac).

„Došao je vozilom marke ,,passat“, nikšićke registracije. Kada je izašao vozila, nakon kraćeg konflikta sa oštećenima, iz pištolja marke ,,CZ“, kal. 9 mm, sa dva okvira u kojima se nalazilo 11 komada municije fabričkog broja 63738, kojeg je neovlašćeno držao na javnom mjestu, ispalio metak u pravcu oštećenih. Prvo je Vladimira teško ranio, nakon čega je ispalio metak u Milijinom pravcu i teško ga ranio“, navedeno je optužnicom, piše Dan.

Tereti se da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju iz člana 144 tačka 8 u vezi člana 20 Krivičnog zakonika Crne Gore, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Podsjetimo, kako je ranije prenio ovaj medij, nikšićka policija uhapsila je Mila Đurđevca (53) zbog sumnje da je ranio rođake Miliju i njegovog sina Vladimira. Pucnjava se dogodila neposrednoj blizini njihove porodične kuće, u zaseoku Seoca u mjestu Lukovo, trinaest kilometara udaljenom od Nikšića.

Pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić lišili su slobode M.Đ. (52) i B.Đ. (45) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, saopštili su ranije danas iz policije.

„Pucnjavi je prethodila svađa, a onda i tuča inače bliskih rođaka i komšija. Otac i sin su, navodno, prethodnih dana sjekli drva za ogrijev u reonu Seoca, a tvrdnja njihovih rođaka da su to radili na njihovom posjedu bila je povod za svađu i tuču u kojoj je učestvovalo još nekoliko lica“, navodi Dan.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.