Crna Gora: Tužilaštvo podiglo optužni prijedlog protiv načelnika Nikšića zbog negiranja genocida u Srebrenici

204

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužni prijedlog protiv gradonačelnika Nikšić Marka Kovačevića zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, potvrdila je CdM-u državna tužiteljica i glasnogovornica Lepa Medenica.
“U predmetu formiranom u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, protiv M.K., zbog krivičnog djela – izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, nakon sprovedenog postupka izviđaja tokom kojeg je isti saslušan u svojstvu osumnjičenog, na okolnosti povodom iznijetog stava o genocidu u Srebrenici u emisiji Usijanje dana na TV Kurir 18. juna 2021. godine, te prikupljenih drugih neophodnih dokaza, ovo tužilaštvo je protiv M.K. podnijelo optužni predlog Višem sudu u Podgorici zbog navedenog krivičnog djela”, kazala je Medenica.

Podsjećamo, Kovačević je negirao genocid u Srebrenici u jednom televizijskom gostovanju, dan nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju.
On je kazao “da se u Skupštini vidjelo ko je izdajnik, da su Srbi napadnuti i da treba da se brane”.
“Uostalom, mislim Kartaginu treba razoriti. Uostalom, mislim nije bio genocid u Srebrenici”, kazao je tada Kovačević.
DPS je tada pokrenuo i inicijativu za njegovu smjenu, ali su odbornici nikšićkog parlamenta, glasovima predstavnika vladajuće većine, krajem jula odbili prijedlog da se raspravlja o inicijativi za njegovo razrješenje.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.