Crnogorci OJADILI ZLATARU U PARIZU! PLEN VRIJEDAN 3 MILIONA EVRA ODNIJELI NA TROTINETU

1430

Državljani Crne Gore, starosti 44 i 54 godine, uhapšeni su zbog sumnje da su iz zlatare u Parizu ukrali nakit vedan između dva i tri miliona evra! Kako prenose franucki mediji, oni su uhapšeni dan nakon pljačke zlatare “Chaumet” u pariskom arondismanu 8.

Pljačka se dogodina u utorak popodne, a muškarac koji nije imao kapuljaču ušao je u luksuznu prodavnicu oko 17 sati, mediji prenose da je, kako se može videti na snimcima kamera, jedan od uhapšenih prvo tražio da mu zaposleni pokažu nakit koji je navodno želeo da kupi. Kada su prodavci stavili nakit na poslužavnik ispred njega, izvukao je pištolj i zgrabio sve sa poslužavnika. Sa plenom je pobegao na trotinetu. U pljački nije bilo povređenih.

Mediji prenose da su pljačkaš i saučesnik iznajmili sobu u pariskom arondismanu 3, te da je policija u njihovom apartmanu pronašla dokaze da su autobusom krenuli na put za Beograd.

Njih su danas oko 13 časova, u autobusu na autoputu nedaleko od granice sa Nemačkom, uhapsili pripadnici brigade za istraživanje i intervencije u Mecu. Prema pisanju medija kod državljana Crne Gore pronađa je velika količina nakita koji je ukraden.

Mediji su, pozivajući se na informacije iz policije, objavili da uhapšeni nisu od ranije poznati policiji.

Određen im je pritvor, a na teret im je tužilaštvo u Parizu stavilo “organizovana pljačka sa oružjem i učešće u zločinačkom udruženju u cilju izvršenja krivičnog djla”, rečeno je iz Ttužilaštva u Parizu, prenose Vijesti.

Policija upala u autobus za Beograd, pa započela pretres

U autobus su ušle naoružane osobe u civilu, vičući na francuskom jeziku “policija, policija”. U tom trenutku nastaje haos jer putnici nisu znali šta ih je snašlo. Veoma uzbuđeni policajci naređuju putnicima da se niko ne pomera i samo za nekoliko sekundi u potpunosti kontrolišu autobus. Uperili su pištolje u putnike kao u nekom filmu – ispričao je juče putnik na liniji Pariz-Beograd, koji se zadesio u autobusu u trenutku kada je izvedena akcija francuske policije.

Policija je pretresla autobus i u njemu pronašla plen iz spektakularne pljačke juvelirnice iz centra Pariza. Nakon što je urađen pretres prtljaka svih putnika, uhapšene su dve osobe.

– U jednom trenutku stavili su lisice dvojici muškaraca, srednjih godina koja su se vozila na spratu autobusa – pričali su svedoci.

Milionska pljačka

Naime, u utorak se desila spektakularna pljačka u Parizu nadomak Jelisejskih polja o Jedna osoba je ušla u zlataru i zatražila da vidi nakit. Kada su prodavci izvadili nakit na sto, muškarac bez maske je izvadio pištolj i pobegao sa plenom procenjenim od dva do tri miliona evra.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.