Darko Mladić sumnja da SDA finansira uklanjanje murala njegovog oca u Beogradu

1204

Darko Mladić, sin presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, komentarisao je posljednja dešavanja u Beogradu, gdje su aktivisti za ljudska prava pokušali ukloniti mural krvnika, te je tom prilikom iznio i nekoliko vrijednosnih sudova u vezi lika i djela svoga oca a koji pokazuju da iver ne pada daleko od klade.

“Meni se čini da je to jedan indukovan događaj. Ne bih isključio mogućnost da se ovakve aktivnosti finansiraju iz Sarajeva, od strane SDA, zato što im je potrebna eskalacija situacije i destabilizacija zbog svojih neuspješnih politika u BiH” izjavio je Mladić junior te nas tako još jednom podsjetio da je paranoja uobičajeno stanje duha onih koji gaje vellikosrpske svjetonazore.

Također ovakve izjave potvrđuju i koga to velikosrpska politika, naročito njeno najradikalnije krilo, smatra najvećim protivnikom u Bosni i Hercegovini. SDA je bila i ostala najveća brana velikosrpskoj politici i njenim planovima u vezi BiH. To je činjenica koju neprijatelji Bosne i Hercegovine javno iznose ali i nešto što ovdašnja “opozicija” i njeni mediji nikada neće priznati.

“Svakako je riječ o nekome ko ima interese usmjerene protiv Srbije i Republike Srpske, da bi nas prikazali kao fašiste, njih kao antifašiste” nastavlja zapomagati sin ratnog zločinca da bi zatim iznio tvrdnju zbog čije drskosti jednostavno zastaje dah.

“Prikazati Ratka kao fašistu je smiješno, isto je kao da žrtve holokausta predstavite tako” kazao je Darko Mladić, te je tako svoga tatu, genocidnog monstruma i presuđenog ratnog zločinca izjednačio sa žrtvama genocida. 

Darko Mladić ovim nije samo uvrijedio Bošnjake, Hrvate i sve ostale žrtve Mladićevih zločina, već i čitav jevrejski narod. Praviti takve vrste usporedbi, prikazivati čovjeka optuženog za genocid kao žrtvu genocida je suludo drsko čak i ako je u pitanju pokušaj odbrane vlastitog oca. No kako kažu, kakav otac – takav sin.

Izvor: Stav.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.