Detalji o Brazilki koja je uhvaćena sa kokainom u stomaku: “Dobila 1.000 eura, a još toliko…”

871

U Zagrebu je uhapšena 28-godišnja Brazilka koja je u tijelu prenosila 76 kapsula čistoga kokaina s ukupno 990 grama te droge.

Vlado Jurinjak, voditelj smjene GCU Zračna luka kazao je kako su temeljem analize rizika 28-godišnju Brazilku izdvojili kao sumnjivu na temelju nekoliko parametara:

“Karta je kupljena nekoliko dana prije leta i plaćena je znatno više – 800 dolara više nego što inače košta i uvidom u dokumentaciju vidjeli smo da nema čekiranu prtljagu za 20 dana koliko je planirala ostati u Hrvatskoj. Došla je s jako malo prtljage i pregledom smo ustanovili da nema ni četkicu za zube“, kazao je Jurinjak za Dnevnik Nove tv.

Osumnjičena se ponašala izrazito smireno i hladno, poricala je sve što su je pitali, što je kod carinika pobudilo dodatnu sumnju.

Testirali su je brzim testom na narkotike koji je pokazao prisutnost kokaina, ali droga nije pronađena. Jurinjak je pojasnio kako je upravo to bio indikator za sprovođenje osumnjičene u KBC Zagreb.

Tihomir Žegrec, predstojnik Carinskog ureda Zračne luke Domagoju Mikiću je kazao:

“Djevojka je bila prilično ustrajna. Tek kad smo je suočili sa slikama RTG uređaja, priznala je da je progutala određenu količinu kapsula s drogom. Prije toga bila je poprilično smirena, iz čega se može zaključiti da je recidivist”.

Na pitanje je li djevojka ranije dolazila u Europu ili naše područje, Žegrec je odgovorio da pouzdane informacije govore da je prije mjesec i pol dana putovala preko aerodroma jedne susjedne zemlje.

Da je kapsula s kokainom kojim slučajem pukla, vrlo brzo nastupila bi smrt zbog predoziranja, pa carinici kažu kako im je najveća briga bila sačuvati njen život. O zaradi koju dobivaju mule, Žegrec je kazao:

“To ovisi o stupnju očaja u kojem se mula nalazi. U konkretnom slučaju izjavila je da je dobila tisuću eura, a još tisuću trebala je dobiti kod isporuke“, kazao je predstojnik Carinskog ureda zagrebačke Zračne luke.

U posljednjih mjesec dana carinici su u međunarodnoj razmjeni podataka došli do saznanja da je povećan pritisak prema zagrebačkom aerodromu.

“U zadnjih mjesec dana su četiri putnika sa sličnim modalitetom zaustavljena u drugim državama članicama EU, a odredište je bio baš Zagreb”, kazali su carninici.

Brazilku su u Zagrebu trebali dočekati pomagači, ali, više o tome bit će poznato nakon policijske istrage.

Osumnjičena je iz bolnice prebačena u sjedište krim-policije u Heinzlovoj ulici u Zagrebu, gdje je ispitana.

Saslušana je i na tužiteljstvu te predana pritvorskom nadzorniku. Bit će zatraženo određivanje istražnog zatvora. Sudit će joj se i služit će kaznu u Hrvatskoj, a čeka je i do deset godina zatvora.

Izvor Radio Sarajevo
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.