DO 5.000 EVRA PO DJETETU! Budući roditelji važno obavještenje

1083

Nedovoljno rađanje, koje direktno utiče na negativan prirodni priraštaj, do danas je nerješiv problem za sve razvijene i zemlje u razvoju. Upravo zahvaljujući ovom procesu stari kontinent (Evropa) bukvalno potvrđuje svoj naziv, s obzirom na sve stariju strukturu stanovništva.

Nizak natalitet danas je tipična pojava u gotovo cijelom svijetu, a za rješenja za ovaj višedecenijski proces sa pogubnim efektima i dalje se traga.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u sinoćnoj emisiji na TV Pink rekao je da će se lično založiti za povećanje pomoći novorođenoj djeci i majkama, sa ciljem podsticaja rađanja.

Vučić je najavio da se pripremaju nova rješenja za podsticaj nataliteta koji će predviđati značajnu novčanu podršku za stimulaciju rađanja.

– Donijećemo takve mjere koje će finasijski podstaći rađanje, kao i povećanje starosne granice za vantelesnu oplodnju na 42 godine i više. Uradićemo sve što možemo da motivišemo ljude – rekao je Vučić.

Kako je rekao, njegov prijedlog je da se jednokratna davanja za svako rođeno dijete povećaju do 5 000 evra po djetetu, kao i da se zadrže i poboljšaju i ostala prava.

– Od resornog ministra Ratka Dmitrovića dobio sam prijedloge za izmjene zakona kojima će se pomoći trudnicama i porodiljama, a predviđen je i veći iznosi za djecu – rekao je Vučić.

On je istakao da novcem ne može da se sve učini za natalitet, ali da će u manjim sredinama to mnogo značiti. Ističe da je stopa nataliteta obrnuto proporcionalna životnom standardu, ali da bez djece nema budućnosti.

– Prijedlozi predviđaju mnogo više novca za rađanje djece – i za prvo, i za drugo, i za treće. U manjim sredinama to je jako važno. Neke ljude možemo da motivišemo, bez djece mi nemamo budućnost. Moramo da razmišljamo o onima koji ostaju poslije nas. Bićemo među prvima u Evropi po stopama stimulacije rađanja – najavio je predsjednik Srbije.

Izvor: Alo.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.