DOŠAO SAM DA TE UBIJEM: JEZIV ZLOČIN ZBOG LUBENICA KOD BUJANOVCA

869

“Došao sam da te ubijem”, rekao je Srđan S. (46) u dvorištu porodične kuće Srbe Janjića (65) u selu Lopardince kod Bujanovca, na šta mu je Janjić odgovorio: “Kako, bre, da me ubiješ u mojoj kući?”, nakon čega su se začuli smrtonosni hici.

Kako saznaje Kurir.rs, ovako se u subotu popodne odigrao nezapamćen zločin na jugu Srbije, a mještani kažu da je zločin gledalo i unuče ubijenog, koje pukom srećom nije povrijeđeno.

Kratež iza leđa

Kako sam čuo, Srba je sjedio ispred stare kuće u svom dvorištu, kada je Srđan došao. Srbine žena i kćerka su bile u drugoj, novoj, kući, a dijete se igralo po dvorištu. Srđan je ušao u dvorište i mirno rekao: “Došao sam da te ubijem”, na šta mu je Srba odgovorio: “Kako, brije, da me ubiješ u mojoj kući?!”. To su mu i bile posljednje riječi, jer je Srđan potom izvukao kratež, koji mu je bio iza leđa, uvučen u pojas pantalona. Bez pardona je pucao u Srbu. To je vidjelo Srbino unuče, i dijete je prestravljeno pobjeglo. U potpunom šoku se sakrio negdje iza kuće. Srđan je za to vrijeme otrčao svojoj kući, uzeo bombu i bacio je u dvorište Janjića s namjerom da dokrajči komšiju – priča mještanin.
On dodaje da su Srđan i Srba godinama dobro živjeli i da nikom nije jasno odakle toliki bijes kod osumnjičenog.

Nisu se svađali, a da bilo ko u selu zna. Jedini motiv, zbog kog bi moglo da dođe do ovoga, jeste to što je nedavno Srba prije neki dan otišao u policiju da podnese prijavu, jer mu je neko upropastio lubenice u njivi. Nepoznata osoba je došala i posjekla mu sav bostan. Srbu je to izbacilo iz takta i obratio se policiji, ali koliko znam nikoga nije imenovao, samo je prijavio štetu. Moguće je da je Srđan pomislio daje Srba baš njega označio kao uništitelja i da je u bijesu odlučio da mu se na ovaj način osveti – pretpostavlja komšija.
Povredio i kćerku

Prema njegovim riječima, Srđan ima porodicu, a svojevremeno je bio i na ratištu.

Pretpostavljam da je kratež i bombu donio iz rata, ali što ovako nešto da uradi, nikome nije jasno – kaže mještanin.
Srđan S. je poslije bacanja bombe pobjegao, ali se ubrzo sam predao policiji, te mu je određeno zadržavanje do 48 sati. – Kada je aktivirao paklenu napravu, povrijedio je i Srbinu kćerku, koja ima povredu noge, ali srećom, povreda nije strašna – kaže izvor.

Komšije: Stric mu ubio čovjeka, on bio u zatvoru

Komšije Srbe i Srđana kažu da ovo nije prvi zločin, koji je potresao njihovo selo.

Stric uhapšenog Srđana je prije više godina ubio nožem čovjeka. Bio je 12 godina u zatvoru i kada je izašao razbolio se i ubrzo umro – kaže komšija i dodaju da je i sam Srđan ranije bio u zatvoru: – To im je izgleda porodična žica, da su skloni nasilju, jer nema drugog objašnjenja.
Kćerka žrtve: Nisu bili u sukobu!

Kćerka ubijenog Srbe Janjića, juče je za Kurir, u suzama ispričala da ne zna šta ju je snašlo.

Ne znam šta se desilo i kako. Svi smo u šoku. Nikada nisu imali probleme i ne znam šta se to toliko desilo strašno da dođe da ubije čovjeka na kućnom pragu. Svi smo van sebe – rekla je Milena, kćerka ubijenog.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.