EFENDIJA IZRAČUNAO: Jedan Bošnjak za 40 godina u Njemačkoj potroši 100 hiljada eura na cigarete

2860

Brojke ne lažu, napisao je u svojoj objavi Fuad ef. Seferagić, rođeni Cazinjanin koji danas radi i živi u Njemačkoj.
Komentarisao je štetnost pušenja i koliko ljudi u životu potroše na cigarete. U svojoj objavi iznio je podatke koji potiču na razmišljanje.

Pročitajte objavu u cjelosti:

“Jedan Bošnjo, dakle musliman, u Njemačkoj popuši dnevno po jednu kutiju cigara od 7 eura. Za 40 godina, koliko radi u Njemačkoj i puši, ispuši 100.000 eura. Oko 370.000 muslimana pušača u Njemačkoj, pušeći po jednu kutiju od 7 eura dnevno, za godinu dana ispuše oko 900 miliona eura. Neka se dobro pripreme pušači, kako će stati pred svoga Gospodara i kako će odgovoriti na pitanje: Kako su trošili svoj imetak!?

USPOREDBA DANA: 01.06.2016. je završen najduži tunel na svijetu (Gothard tunel, dug 57 km), između Švicarske i Italije. Građen je 17 godina i iskopano je toliko zemlje da bi kompozicija voza, koja bi to vukla, bila duga od Švicarske do Čikaga, a na njemu je radilo 2.000 radnika od kojih je osam poginulo tokom gradnje.

Tunel skraćuje putovanje za sahat vremena i koštao je 11 milijardi eura. Radi usporedbe, 11 milijardi eura potroši na cigarete samo blizu pola miliona muslimana pušača u Njemačkoj za 10 godina”, napisao je ef. Seferagić.

Izvor: Cazin.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.