Eida iz Sirije odbila udaju za rođaka, porodica je ubila i objavila snimak /VIDEO/

9208

Eida Al-Hamoudi Al-Saeedo (18) djevojka iz Sirije svirepo je ubijena nakon što je pokušala da pobjegne sa ljubavnikom i odbila da se uda za svog rođaka.

Naime, djevojku su članovi plemena odvukli u napuštenu kuću i ubili je iz vatrenog oružja, što je takozvano “ubistvo zbog časti“. Ona je ubijena u napuštenom selu na periferiji grada Al-Hasakah na sjeveroistoku Sirije.

Eida je pokušala da pobjegne sa ljubavnikom, ali porodica i pleme su je pratili prije nego što su je uhvatili, izjveštava Akhbaralaan.net.

Na uznemirujućem snimku koji kruži internetom može se videti kako Eidu vuče grupa od tri muškaraca, koji su nosili oružje, a čuje se kako ona vrišti i moli za pomoć.

UPOZORAVAMO VAS DA JE SNIMAK UZNEMIRUJUĆ

Kadar se dalje prebacuje na druge muškarce, koji stoje pored zida napuštene kuće, prije nego što se čuju tri pucnja.

Potom može da se vidi kako ranjena djevojka leži na zemlji i bori se da ustane, kada joj prilazi čovjek koji je ubija puškom. Tijelo ubijene djevojke zatim pokrivaju crvenim pokrivačem.

Kako izvještavaju svjetski mediji, otac i brat su ubili Eidu jer se zaljubila u mladića koji ju je čak zaprosio, ali je porodica takvu zajednicu zabranila jer je iz drugog klana.

Nakon ubistva, Eidina porodica objavila je video na društvenim mrežama “kako bi najavila čišćenje srama prema njihovim plemenskim vjerovanjima“, navodi se u saopćenju Sirijske opservatorije za ljudska prava (SOHR).
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.