Erdogan dolazi u posjetu BiH da bi prisustvovao svadbi Jasmine Izetbegović?

1324

Prema medijskim saznanjima, Erdogan dolazi u višednevnu posjetu našoj zemlji sa suprugom Emine na poziv lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije

Kao što je i ranije najavljeno, kćerka Bakira i Sebije Izetbegović, Jasmina Izetbegović, udaje se za Jasmina Humačkića, biznismena porijeklom iz Stoca, koji živi u Njemačkoj.

Iako to nije potvrđeno (ali ni demantirano) iz Ambasade Turske u Bosni i Hercegovini, sasvim je izvjesno da će predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan posjetiti Bosnu i Hercegovinu tokom ovog mjeseca. U posjetu BiH Erdogan će stići 23. augusta i zadržat će se nekoliko dana.

Prema medijskim saznanjima, Erdogan dolazi u višednevnu posjetu našoj zemlji sa suprugom Emine na poziv lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije da prisustvuje svadbi njihove kćerke Jasmine.

Svadba je zakazana za 27/28. augusta ove godine u bašti sarajevskog hotela “Europa”. Detalji svadbe koje dogovaraju porodice Izetbegović i Humačkić, ne iznose se u javnost, poznato je tek da se očekuje nekoliko stotina zvanica, među kojima će biti veliki broj uglednih ljudi iz svijeta politike, kulture, javnog života Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Podsjetimo, prije pet godina, bračni par Izetbegović bio je gost na spektakularnoj svadbi u Istanbulu povodom udaje Summeye Erdogan, mlađe kćerke predsjednika Turske, za biznismena Selceka Barjaktara. Među šest hiljada zvanica, pored Izetbegovića, iz regiona je ovoj svečanosti prisustvovao i premijer Albanije Edi Rama, piše Slobodna Bosna.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.