Erdogan: Ove godine završavamo komunikacijski satelit turske proizvodnje Turksat 6A

329

Jačanjem proizvodnje, povećanjem izvoza i stope zaposlenosti te zaštitom naših prava na međunarodnom planu otvaramo vrata novog perioda uspona, izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Turska je spremna u 2020. godini postići nova dostignuća štiteći svoja prava, posebno u istočnom Mediteranu, izjavio je predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan.

“Jačanjem proizvodnje, povećanjem izvoza i stope zaposlenosti te zaštitom naših prava na međunarodnom planu, posebno na Mediteranu, otvaramo vrata novog perioda uspona”, izjavio je Erdogan na godišnjem sastanku evaluacije 2019. godine u Nacionalnom kongresnom i kulturnom Centru Bestepe u Ankari.

Turski predsjednik je najavio da će njegova zemlja ove godine pokazati historijska dostignuća za svoju slobodu i budućnost bez obzira na okolnosti.

Podvukavši da su napadi na Tursku u posljednjih nekoliko godina značajno porasli, Erdogan je kazao da će ta zemlja nastaviti “razočaravati one koji su od nje očekivali da se preda”.

Istakao je da će Turska ove godine dovršiti prvi komunikacijski satelit turske proizvodnje Turksat 6A i lansirati ga u svemir 2021. godine.

Dodao je da je njegova zemlja u okviru akcionog plana za 2019. godinu ostvarila 1.161 projekat od predviđenog 1.451.

cumhurbaskani erdogan 2019 degerlendirme.jpg

TRT SRPSKI