Esad Rahić: Ko je Kasim Zoranić ?!

1413

Gospodin sa velikim slovom G, Kasim Zoranić je i u privatnom i u javnom životu akcijaš i čovjek nepresušne i neprekidne akcije. Ovaj čovjek je prosto neumoran. Cijeli njegov život je jedna kontinuirana radna akcija.

Divim se i čudim, odakle ovom čovjeku ovolika snaga i energija. Ne postoji bolesnik sa ovih prostora, a da se liječio u nekoj od bolnica u Beogradu i šire, da ga on nije obišao, brinuo o njemu i njegovom zdravstvenom stanju, urgirao kod doktora i drugog osoblja da se što više pažnje posvjeti njegovom zdravlju i njezi.

Njemu je dosta samo da ga sustigne hiljade blagosiljanja bolesnih ljudi kojima je pomagao, a da ne pominjem još hiljade onih drugih kojima je pružao pomoć i podršku.
Ovaj Gospodin je jači od godina i vremena. Njemu je vrijeme samo drum kojim neumorno kroči naprijed, a sve sa jednim ciljem, da neumorno pomaže ljudima i svom rodnom kraju.

On je organizirao skup na stadiionu Fudbalskokog kluba Novi Pazar kada je osnovana SDA Sandžaka 1990. godine, on je čovjek koji je dao prvi impuls višestranačkom životu u Sanžaku osnivanjem druge bošnjačke sandžačke partije u Sandžaku Muslimanske (Bošnjačke) organizacije čiji je bio lider, on je prvi širio Sandžakom ideju bošnjaštva javno i beskompromisno, on je postavljao glavu tamo gdje drugi ne bi smjeli da postave prst. On se javno i otvoreno suprostavio Arkanu i njegovim ljudima na stadionu Fudbalskog kluba Novi Pazar. On je inicijator ideje o izgradnje željezničke pruge Raška-Novi Pazar.

Ja boljeg organizatora od ovog neumornog čovjeka nisam do sada vidio. On je beskonačno odan prijateljima, i čovjek koji neće prijatelju nikad okrenuti leđa. A Bogami, nikad nije popuštao onima koje je smatrao za neprijatelje.

I zato komandiru ORA “Ribariće” i ORA “Novi Pazar” Kasimu Zoraniću kažem: “Da si nam još dugo – zdravo, zdravo, zdravo!”

Esad Rahić
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.