FEHRATOVIĆEVO NEPOZNAVANJE PRAVOPISA: Pokušao da ismije Huseina Memića, pa sam pokazao neznanje

2137

Poslije uspješnog razotkrivanja i prezentovanja javnosti da se ne kaže “bresamno”, već “besramno”, internacionalni prof.dr. Jahja Fehratović je riješio da ode korak dalje u svom kritikovanju lika i djela Huseina Memića, pa je tako prozvao Kulturni centar za poziv za učešće na izložbi nekih rukotvorina.
Naslov poziva glasi
“Poziv za učešće na izložbi rukotvorina i narodne umjetnosti”, a Fehratović naglašavanjem riječi “izložbi” aludira na grešku u padežu?!

Skrinšot FB objave Fehratović Jahje

Skrinšot FB objave Fehratović Jahje

Koristimo priliku da internacionalnog profesora DOKTORA jezika i književnosti obavijestimo da padež ovdje jeste pravilno upotrijebljen.

Naravno, olakšavajuća okolnost za internacionalnog profesora doktora je što ovo ipak nije gradivo univerziteta, a on radi na univerzitetu, već je gradivo osnovne škole, a on, srećom, nije učiteljica.

Nakon više komentara u kojim se ukazuje da je Husein Memić upotrijebio ispravan padež, Fehratović je obrisao svoj FB status.

Komentari na FB statusu Jahje Ferhatovic

Komentari na FB statusu Jahje Ferhatovic

Da podsjetimo javnost, univerzitetski profesor  je “Saopćenje za javnost” Bošnjačkog nacionalnog vijeća zbog slovne greške nazvao “BESRAMNA nepismenost”, što je u najmanju ruku neumjesno, pa ga ovom prilikom pozivamo da izbriše i ovaj FB status ili, ukoliko to ne učini, sebe smatra “besramno nepismenim”?!
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.