Formirana skupštinska većina u Novom Pazaru

243

Konstitutivna sjednica Skupštine grada Novog Pazara održana je danas. Formirana je skupštinska većina koju čine odbornici liste ”Evropski Novi Pazar Rasim Ljajić” i liste “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – za našu decu”.  Nakon verifikacije mandata, za predsjednicu Skupštine imenovana je Anela Šemsović iz SDP-a. Njen zamjenik biće Albin Šabotić iz iste stranke.

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara su na konstitutivnoj sjednici za predsjednika Skupštine izabrali doktorku Anelu Šemsović iz SDP-a za njenog zamjenika imenovan je Albin Šabotić iz iste partije.

Anela Šemsović je lekar i radi kao profesor anatomije i fiziologije u Srednjoj medicinskoj školi “Dva heroja”. Završila je Medicinski fakultet Univerziteta u Prištini, kao i doktorske studije na Farmaceutsko-zdravstvenom fakultetu u Travniku.

Novopostavljena predsjednica Skupštine grada Anela Šemsović je zahvalila svima koji su podržali njenu kandidaturu, te izrazila očekivanje da će gradski parlament u naredne četiri godine raditi konstruktivno i poručila da će biti predsjednica svih građana.

Za izbor predsjednice Skupštine i njenog zamjenika glasalo je 26 odbornika.

Iz Sandžačke demokratske partije su nakon sjednice rekli da će se i u narednom periodu raditi na poboljšanju kvaliteta života svih građana, te da ovoj vlasti predstoje veliki poslovi. Odbirnici većine poručili su da će svojim radom opravdati veliku podršku građana, koju su dobili na poslednjim lokalnim izborima.

Mandati su verifikovani 21. odborniku sa liste “Za evropski Novi Pazar- Rasim Ljajić”, koja je u lokalnom parlamentu čini većinu, 11 odbornika sa liste ”Akademik Muamer Zukorlić-Stranka pravde i pomirenja (SPP) , za 9 odbornika Stranke demokratske akcije i 6 odbornika sa liste „Aleksandar Vučić , Ivica Dačić – Za našu decu“.

Za sekretara Skupštine imenovan je Ahmedin Binjoš, a za njegovog zamjenika Dimitrije Veselinović.

Usvojen je i izveštaj gradske izborne komisije o rezultatima lokalnih izbora u Novom Pazaru.

Rad konstitutivne sjednice Skupštine grada pratili su i predstavnici Kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru.

Sjednica je počela učenjem Fatihe i minutom ćutanja,čime je odata je počast preminulima od posledica koronavirusa.

Izvor Sandžak DAnas / RTV NP




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.