GOVOR DRUGE ŽENE ZUKORLIĆA, SVI SU PLAKALI – Elma Zukorlić potpuno slomljena nakon smrti supruga

465

Na Instagram profilu Elme Zukorlić objavljena je fotografija, koja je nastala danas prilikom stranačkog zasedanja. Na njoj je Elma vidljivih očiju punih suza, otečenog i blijedog lica, a sve to ispratio je njen potresan govor i opis, dok se i na licima ostalih prisutnih vidi tuga.

Instagram post prenosimo u cijelosti:

Spremala sam govor kojim ću se danas obratiti, međutim ni jednu misao nije bilo moguće zadržati u srcu, mozgu i tijelu u kojem struji samo bol. Znala sam da će mi se u susretu sa vama podići lavina emocija, jer znam tanane osjećaje koje je gajio prema svakome od vas, stoga odustajem od spremanja sjedam u kola i prisjećam se jedne latinske izreke, a mnogo smo zborili o latinskom – Caesar ad Rubiconem (Cezar na Rubikonu. Kada je neko pred važnom odlukom).

⚜️Mi danas stojimo pred važnom odlukom, a to je – čuvati emanet i ideju koju je utemeljio i za koju se borio naš uvaženi, poštovani i voljeni akademik Muftija Muamer Zukorlić- NAŠ Muftija.

▪️Zato vas molim da u ovom teškom trenutku za sve nas ostanete odani, složni i usafljeni u borbi koju smo vodili, a posebno sada kada on nije fizički među nama. Ne dozvolite da nas iko razjedini; ni struje unutar ni struje van sistema! Nastavimo da radimo poslove za koje nas je on delegirao i za koje je vjerovao da smo najbolji.

▪️Molim vas učinite da budemo što složniji i što jači i učinite da njegova prerana smrt ima smisla…

…a ona će imati smisla dok se god budemo kretali stazom kojom nam je on utabao put i dok god nam njegova ideja bude ispred sitnih dunjalučkih stvari❗️

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elma Elfić Zukorlić (@elf_zu)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.