Hasanović: Preuzećemo odgovornost tamo gdje su nam građani ukazali povjerenje

320

Nihad Hasanović govorio je o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i ekonomskim posledicama pandemije. Hasanović je takođe, najavljujući konstituisanje lokalne vlasti u Novom Pazaru i sandžačkim opštinama rekao da će SDP preuzeti odgovornost u mjestima gde su im građani ukazali povjerenje na poslednjim izborima.

”Naš prioritet je da ono što imamo na republičkom nivou i u ovom mandatu, a sigurno da ćemo imati značajnog učešća, da to spustimo na lokal u ovih šest sandžačkih opština. Mi u Sandžačkoj demokratskoj partiji smatramo da treba da preuzmemo odgovornostu u opštinama u kojima su nam građani ukazali najveće provjerenje, a to su: Novi Pazar, Prijepolje i Priboj. Tamo gdje nas nisu prepoznali kao politiku sa vizijom budućnosti, što se može videti na primjeru Novog Pazara, tamo neka drugi preuzmu odgovornost u skladu sa ukazanami povjerenjem građana”, zaključio je Hasanović.

 

Nije vrijeme za opuštanje

Hasanović je kazao da se epidemiološka situacija polako smiruje, ali da nije vreme za opuštanje, te pozvao građane da se i dalje pridržavaju preporučenih zaštitnih mjera, kako se onakva situacija nikada ne bi ponovila. On je rekao da su najteže i nenadoknadive posledice korone izgubljeni životi i izrazio nadu da se takva sitacija neće više ponoviti. On je zahvalio svima koji su doprinjeli da se teška situacija u Novom Pazaru prevaziđe.

”Naša Opšta bolnica je preko noći prerasla u Regionalnu covid bolnicu u kojoj su se liječili i pacijenti iz Sjenice i Tutina. Uz maksimalnao angažovanje svih raspoloživih resursa, imali smo podršku i najvišeg državnog vrha, vojske, lekara iz svih republičkih kliničih centara, kao i lekara iz BiH, ali i dragocenu pomoć naše dijaspore. U jednom trenutku imali smo blizu 400 pacijenata. Nadam se da je najteže prošlo i molim građane da vode računa i poštuju preporučene mjere zaštite”, kazao je Hasanović.

Epidemija mienja prioritete

Komentarišući ekonomske posledice pandemije sa kojima se suočavaju sve zemlje svijeta, Hasanović je rekao da će se i u Novom Pazaru menjati prioriteti, te da će se, u zavisnosti od punjenja budžeta, realizovati i planirani infrastrukturni projekti.

”Cio svijet se bori sa ekonomskim posledicama korona virusa, pa i Novi Pazar. Pored vanrednih troškova, suočavamo se sa slabijim punjenjem budžeta, smanjenom posjetom dijaspore, koja nam je značajno pomogla u najtežim trenucima jer dijaspora je naš siguran investitor”, izjavio je Hasanović.

Kao pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu Hasanović je istakao da u toj oblasti neće biti zastoja; da će se planirane aktivnosti realizovati, ali najvjerovatnije sporijom dinamikom od predviđene.

”Preispitaćemo mogućnosti i prioritete u zavisnosti od punjenja budžeta. Trenutno se gradska kasa puni 60 odsto planiranog iznosa. Infrastruktura sada ne može biti glavni prioritet, kada imamo stare i nemoćne ljude i mnogo onih kojima je potrebna pomoć”, rekao je Hasanović.

S.Lj.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.