Hit u Novom Pazaru: Naplaćuju 500 dinara da vam popune prijavu na eupravi

722

Kako saznaje Nova.rs, u Novom Pazaru postoje tzv. agencije koje naplaćuju usluge prijavljivanja na portal euprave, kako bi vam se zakazao termin za dobijanje ličnih dokumenata u policiji. Cena prijave po osobi je 500 dinara.

„Ja sam iskoristio poznanstvo i izvadio pasoše deci bez prethodne prijave. Ali, moja komšinica je morala da plati agenciji 1.500 dinara da joj zakažu termin, jer ima troje dece i trebaju joj pasoši zbog odlaska u Crnu Goru na more“, ispričao nam je jedan Novopazarac.

Zbog „tehničko-funkcionalne nepismenosti stanovništva“, jedan određeni broj građana ne ume da se snađe na portalu euprave, odnosno da popuni prijavu, uplati takse, i tako dobije zakazani termin.

I tu su šansu za zaradom videli pojedini. U ovom slučaju pojedine agencije. Ali, nismo uspeli da dođemo do njih, iako Pazarci znaju da ih ima u ovom gradu.

Zanimljivo je da pojedini građani koji su nam se javili, sumnjaju u povezanost takvih agencija sa policijom. Ipak je stvar drugačija.

„Agencije samo naplaćuju onima koji ne mogu da se snađu na portalu euprave. A termini se sada zakazuju za svega nekoliko dana. Možda je to bio razlog za sumnju. Ja sam se recimo prošle nedelje prijavio, i samo dva dana sam čekao da odem po pasoš“, priča jedan od građana Novog Pazara.


Ilustracija Foto:MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ZORAN ZIVKOVIC
Zbog sezone odlaska na more, prvenstveno u Crnu Goru, stvaraju se velike gužve. Dnevno se prosečno obrađuje po 300 zahteva.

Policijska uprava u Novom Pazaru je produžila radno vreme šaltera do 20 sati, radnim danima. A uvedeno je radno vreme i subotom do 15.30 sati.

(NOVA S)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.