HITNA REAKCIJA australijskih vlasti nakon Đokovićeve izjave

1003

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, izjavio je kako neće otkriti da li se vakcinisao.

Premijer države Viktorije u kojoj se održava Australijan open, ponovo je izjavio da niko, pa ni prvi reket svijeta neće biti povlašćen ukoliko bude nevakcinisan.

Samo dan nakon što je Novak Đoković jasno stavio do znanja da ne želi da otkrije svoj status o vakcini, ponovo se oglasio premijer australijske države Viktorije.

Danijel Endrjuz podvukao je već rečeno – neće biti propusta za nevakcinisane.

Kada je donijet zakon u Viktoriji da nevakcinisane osobe uključujući i profesionalne sportiste neće moći da borave u toj zemlji, premijer je jasno stavio do znanja da to uključuje i sve učesnike Australijan opena.

Iz Australije za Sputnjik: Da li će Novak moći da igra i bez vakcine?

Sada je još jednom upitan da li to pravilo izuzima čovjeka koji je osvojio devet trofeja u Australiji, a ne želi da kaže da li je vakcinisan.

„Po pitanju vakcinacije, odgovor je negativan. Virus ne zanima na kom ste mjestu i koliko imate slemova. Potpuno je irelevantno. Morate da budete vakcinisani. Profesionalni sport je dio pravila koji se odnosi na sve koji žele da budu ovde da rade i moraju svi da budu vakcinisani dvostrukom dozom. Tako da ne vjerujem da će nevakcinisani teniser moći da dobije vizu u ovoj zemlji, a ako je i dobiju morali bi da budu nekoliko nedjelja u karantinu“, objasnio je Endrjuz.
Zatim je konkretno uputio poruku koja se odnosila na Novaka.
„Ne mislim da će osoba za koju ste me pitali (Đoković) ili bilo koji teniser, da sve ne personalizujemo, ili golfer moći da dobije vizu. Ako griješim, siguran sam da bi federalna vlada stavila do znanja“, zaključio je Endrjuz.

Pored vakcine, problem bi mogao da bude karantin o čemu je takođe govorio i Novak Đoković. On se složio da su teniseri sa pravom bili nervozni i upadali u probleme zbog prošlogodišnjeg karantina u Australiji.

Za narednu godinu još nije donijeta konačna odluka, ali povodom vakcinacije gotovo je izvjesno da su nevakcinisani teniseri u problemu.

Sputnik
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.