Hrvatska: Kosovski autobus sletio sa auto-puta, DESET MRTVIH /VIDEO/

590

Policija je oko 6,20 sati dobila dojavu da se na autocesti kod Slavonskog Broda dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa kosovskih tablica.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je u nedjelju sućut u povodu teške saobraćajne nesreće kod Slavonskog Broda poručivši kako suosjeća s vlastima i narodom Kosova.

“Suosjećam s vlastima i narodom Kosova u ovom tužnom trenutku za sve njih. Ozlijeđenim putnicima želim što brži oporavak”, napisao je Milanović na svom facebooku.

Šef civilne zaštite Damir Trut i ministar zdrvastva Vili Beroš otišli su na mjesto događaja.

Nakon obilaska bolnice u Slavonskom Brodu, u kojoj je pomoć zatražilo 45 ozlijeđenih Beroš je rekao da je “U nesreći sudjelovalo 69 osoba, 67 putnika i 2 vozača”.

Ravnatelj civilne zaštite Damir Trut izjavio je kako je prilikom slijetanja autobusu kosovskih oznaka s autoceste kod Slavonskog Broda poginulo devet putnika i vozač, a potvrdio je i kako je u autobusu bilo djece, dodavši međutim da ne može govoriti jesu li i ona među poginulima.

“U autobusu je bilo 67 putnika i dva člana posade, dva vozača. Devet putnika i jedan vozač su poginuli. U autobusu je bilo 67 putnika i dva člana posade. 44 putnika je primljeno u slavonsko-brodsku bolnicu, osam njih je teže ozlijeđeno. 14 putnika i jedan vozač smješteni su u Policijskoj postaji, čekaju da im bude osiguran smještaj”, kazao je u nedjelju Trut u Slavonskom Brodu.

Novinarima je potvrdio i da je u autobusu bilo djece dodavši da ne može govoriti jesu li djeca među poginulima.

Autobus kosovskih tablica

Broj poginulih u jutrošnjem slijetanju autobusa na autocesti kod Slavonskog Broda porastao je na deset, izvijestila je u nedjelju slavonsko-brodska policija uz napomenu da je tokom uviđaja utvrđeno kako se radi o autobusu kosovskih, a ne makedonskih registracijskih oznaka.

“Situacija je vrlo teška i još uvijek je velik broj životno ugroženih putnika”, rekao je glasnogovornik brodsko-posavske policije Damir Brezić.

Saučešće s porodicama žrtava izrazili su predstavnici hrvatskih vlasti.

“Suosjećam s vlastima i narodom Kosova u ovom tužnom trenutku za sve njih. Ozlijeđenim putnicima želim što brži oporavak”, napisao je Milanović na svom facebooku.

Autobus makedonskih tablica

Policija je oko 6,20 sati dobila dojavu da se na autocesti kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnom kolničkom traku dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa.

U nesreći su, po prvim informacijama policije, bile tri smrtno stradale osobe te nekoliko desetaka ozlijeđenih.

Policija očevidom utvrđuje okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.

S mjesta nesreće vozila hitne pomoći još uvijek odvoze unesrećene, a na terenu oko prevrnutog autobusa interveniraju i pripadnici javne vatrogasne jedinice Slavonski Brod.

Reklama

IZVOR: AGENCIJE
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.