Incident u srednjoj školi: Direktoru i nastavnicima učenici plesali u krilu!?

824

Fotografije su šokirale javnost kada ih je jedan korisnik Twittera podijelio s Facebook stranice srednje škole Hazard, nakon čega je škola sve dokaze izbrisala s društvenih mreža

Srednja škola u Kentuckyju našla se pod istragom nakon što su u javnost procurile fotografije sa školske predstave koje prikazuju kako učenici nastavnicima i direktoru, koji je ujedno i gradonačelnik njihovog grada, plešu u krilu.

Fotografije su šokirale javnost kada ih je jedan korisnik Twittera podijelio s Facebook stranice srednje škole Hazard, nakon čega je škola sve dokaze izbrisala s društvenih mreža.

Na fotografijama su prikazane učenice odjevene u uniforme Hooters konobarica kako u rukama nose piće nalik pivu, dok na drugim fotografijama učenici u mrežastim čarapama i suknjicama jednom nastavniku, ali i direktoru škole Donaldu Mobeliniju plešu u krilu. Fotografije prikazuju i kako učenici jedan drugog udaraju po stražnjici.

“Incident je pod istragom i, kao što znate, o svemu što je pod istragom stvarno ne mogu govoriti”, rekla je školska nadstojnica Susan Combs za Louisville Courier Journal. “Kada se istraga završi, poduzet će se odgovarajuće mjere.”

Aster Sizemore, član nezavisnog školskog odbora, rekao je da je bio u školi u utorak, ali ne i na spornom događaju.

“Direktor je inače prilično strog pa me to iznenađuje. Kada neko dijete dođe u školu u kratkoj haljini, on ga potjera da ode kući i presvuče se”, ističe Sizemore.

Godine 2008, Mobelini je navodno dvaput istraživan zbog incidenata s alkoholom u kojima su sudjelovali studenti.

U jednom slučaju su na internetu osvanule fotografije na kojima on vozi studente nakon što su pušili i pili alkohol, a u drugom slučaju policija je uhvatila učenike kako piju na školskom igralištu nekoliko trenutaka nakon što ih je direktor napustio.

Mobelini ni u jednom slučaju nije optužen da je učinio nešto krivo “jer nije bio svjestan opijanja”, navodi se.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.