Ispovijest bivšeg svekra ubijene Maje: Čuo sam da joj je prijetio

3820

“Čuo sam za čovjeka koji se sumnjiči da je ubio Maju. Navodno joj je partner. Čuo sam da joj je prijetio kada je bila u Crnoj Gori.”

Ovako za “Blic” započinje priču Milorad Lazarević, otac bivšeg supruga Maje Odalović, čije je tijelo pronađeno u četvrtak popodne u Ibru nadomak mjesta Ribarići. Maja je, kako smo pisali ubijena hicem iz pištolja u slijepočnicu, a za zločin se sumnjiči M. P. iz Tutina (55) za kojim policija i dalje traga.

Tri dana nakon tragedije njeni poznanici su i dalje u šoku šta se dogodilo. Kako pričaju, Maja Odalović je živkela sa svojim sinom koji ima dvanaest godina. A bila je zaposlena u fabrici Leoni. Prije izvjesnog vremena se razvela od supruga Ivice, za kojeg u selu Vrba kod Kraljeva gdje su živjeli, kažu da je uvijek bio problematičan. Zbog nekih djela u prošlosti on je u zatvoru u Kraljevu.

– Viđao sam često Maju kako prolazi ulicom. Bila je divna žena. Njen sin je često dolazio kod babe i djeda. A Ivica je imao probleme. Često je pio. Zanijemeli smo kad smo čuli da je Maja ubijena – priča jedan od komšija u selu.

Maja Odalović je nakon razvoda živjela sa sinom nedaleko od porodične kuće bivšeg supruga. Privatno je stanovala. Ponekada bi joj dolazio otac koji radi u TE Obrenovac. Inače su poslije rata došli sa Kosova.

Majin bivši svekar Milorad Lazarević objašnjava da je bio u kontaktu sa oboje, i sa Majom i sa unukom. Kaže da sve što je trebalo za njih, oni su bili tu. Ne krije da ih je pogodila Majina smrt.

– Moj sin je već tri mjeseca u zatvoru. Unuk i ja ne možemo jedan bez drugog. Dječak za sada podnosi vijest o smrti svoje majke. Vidjećemo kako će kasnije to razvijati – kaže ovaj penzioner koji je radni vijek proveo u Njemačkoj.

Na naše pitanje da li je znao nešto o čovjeku koji se sumnjiči da je počinio ovaj gnusan zločin, rekao je da je čuo za njega.

– Čuo sam za njega da joj je partner. Čuo sam i da joj je prijetio kada je Maja bila u Crnoj Gori – priča Milorad.

Milorad Lazarević, otac Majinog bivšeg supruga ispričao je da je on prijavio nestanak svoje bivše snaje, prije nego što se dogodilo ubistvo.

– Poslije su me pozvali iz policije i rekli da je pronađena osoba za koju sumnjaju da je Maja i da treba da se identifikuje. Otišao je jedan njen rođak i tako smo saznali da je to Maja – kaže Milorad, kojeg smo zatekli ispred porodične kuće u selu Vrba kod Kraljeva.

Podsjetimo, do sada je poznato da je nesrećna Kraljevčanka usmrćena hicem u slijepoočnicu iz malokalibarskog oružja, a da li je ubijena kraj ili na drugoj lokaciji pa ju je ubica ovde donio mrtvu, još uvijek nije utvrđeno. Do juče je ostalo nepoznato da li su jakna bez rukava i ženska kapa zatečeni blizu mjesta gdje je pronađeno telo Maje Odalović pripadalo njoj.

Tri dana potrage za ubicom

Uprkos svim naporima policije M. P. ni juče nije bio pronađen, zbog čega se ne isključuje mogućnost da je pobjegao na Kosovo i Metohiju, s obzirom da se administrativni prelaz Brnjak nalazi 15-ak kilometara od Ribarića, ili u Crnu Goru koja je još bliže.

– Pogodonost ubici da pobjegne mogao je da pruži brdovit teren, rijetko naseljen i obrastao šumom – kaže naš sagovornik.

Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.