ISTINA O VUČIĆEVOM DOBROM DJELU: Vakcine, kupljene novcem građana Srbije, DIJELIO susjedima, PA ZA TO DOBIO PLAKETU

548

Dodjela plakete za najplemenitiji podvig godine od strane “Večernjih novosti” Aleksandru Vučiću zbog toga što je vakcine, kupljene novcem naših građana podijelio građanima susjednih država, višestruka je manipulacija. Uručivanje plakete uvijek do sada smatralo se kao priznanje pojedincima koji su, rizikujući zdravlje i svoj život, koristeći svoju imovinu, spasili nekome život ili pomogli u rješavanju nekog egzistencijalnog, zdravstvenog ili drugog problema.

Dobitnik, valjda zbog “svoje skromnosti”, izjavljuje da je to priznanje državi, vojnicima, policajcima i medicinskim radnicima koje, eto, on samo predstavlja. Ipak, sve podsjeća na poznatog francuskog kralja Luja Četrnaestog.

I umjesto da zbog toga odgovara, “Večernje novosti” mu dodjeljuju plaketu za najplemenitiji podvig godine.

Ističem, kao građaninu bilo bi mi veoma drago da neka od susjednih država ili neka međunarodna organizacija oda priznanje državi Srbiji na učinjenom.

Tada bi taj neko i odlučio kome bi, kao predstavniku Srbije, priznanje bilo i uručeno. Ovako, da li to Novosti podsjećaju i prozivaju susjede i predlažu i sugerišu dobitnika priznanja?

Kada je već riječ o vakcinama, građani Srbije nisu dobili odgovor na pitanje koliko je vakcina kupljeno, koliko su vakcine plaćene i da li su sve iskorišćene, jer još nismo preboljeli štetu iz 2009. godine kada su vakcine protiv svinjskog gripa samo kupljene, a nisu upotrebljene…

Predsjednik Vučić je primio zlatnu plaketu na ceremoniji 58. najplemenitiji podvig godine “Večernjih novosti” 30. juna u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Zlatna plaketa za najplemenitiji podvig godine dodjeljena je državi Srbiji, koja je poklonila više od 230.000 doza vakcina protiv koronavirusa susjednim i drugim evropskim zemljama.

Zanimljivo je istaći da je na svečanosti pomenuto da je Srbija poklonila ukupno čak 416.000 doza vakcina, pa nije jasno koja od navedenih cifri je tačna. U svakom slučaju dijelilo se “i šakom i kapom”.

U takvoj situaciji svakako bolje je i da su vakcine poklonjene nego da propadnu. Valjda ćemo dobiti odgovor na pitanje zašto je baš toliko vakcina kupovano i po kojoj cijeni…

I na kraju pitanje, da li “Večernje novosti” i SPS koji upravlja njima, započinju kampanju dodjele raznih priznanja predsjedniku, od mjesne zajednice do Narodne skupštine u kojoj bi mogao da se rodi i zakon o doživotnom vođi. Možda je to pretjerivanje, ali izgleda da ta ideja ne može biti daleko od realizacije.

Koliko puta smo zaboravili pouke iz istorije?!

Jovan Tamburić/Direktno.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.