Izetbegović primio Ugljanina i Curićku: “Jačati povezivanje Bošnjaka Bosne i Sandžaka”

187

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas sa delegacijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sandžaka i SDA Sandžaka, predvođenih predsjednicima Jasminom Baltić Curić i Sulejmanom Ugljaninom.

Kako je saopćeno iz SDA, na sastanku je razgovarano o mogućnostima unapređenja saradnje, komunikacije i koordinacije zajedničkih aktivnosti na političkom, kulturnom, obrazovnom i privrednom nivou.

Predsjednica BNV-a Sandžaka Jasmina Baltić Curić upoznala je Izetbegovića sa aktivnostima koje provodi ovo najviše predstavničko tijelo sandžačkih Bošnjaka, naglasivši doprinos BNV-a rješavanju nacionalnih pitanja bošnjačkog naroda u Republici Srbiji.
Foto: SDA

Također je razgovarano o potrebi što skorijeg otvaranja generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, što će, kako je zajednički ocijenjeno, bitno doprinijeti jačanju odnosa i povezivanju Bošnjaka u Bosni i Hercegovini i Sandžaku.Izetbegović se zahvalio predstavnicima BNV-a i SDA Sandžaka na predanosti očuvanju identiteta bošnjačkog naroda u Sandžaku, te održavanju veza sa bošnjačkim narodom u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su u ime SDA prisustvovali i Selmo Cikotić i Safet Softić, te predsjednik Bošnjačke zajednice kulture “Preporod“ Sanjin Kodrić i savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića Amel Suljović, saopćeno je iz SDA.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.