Jelena Karleuša: Sadika osuđujete, a djeci pjevate o Ratku Mladiću

1270

OSUDILA LINČOVANJE PJEVAČA

Dabogda sva djeca s Balkana pobjegla daleko odavde, da ne slušaju više o ratu, napisala je Jelena na Instagramu

Karleuša: Ovaj Sadik nikoga nije ubio i sigurna sam da neće

otvoreno je pružila podršku Sadiku Hasanoviću, finalisti “Zvezda Granda”, kojeg srbijanski mediji već danima linčuju zbog fotografije s Naserom Orićem, ratnim komandantom Srebrenice, te zbog “slavljenja ubistava Srba u Kravici”.

Karleuša je, kako je poznato javnosti, često govorila protiv režima Slobodana Miloševića, balkanskog krvnika.

Sada je na Instagramu napisala:

– Vidim, digla se frka oko ovog malog Sadika – mediji, narodi i tako dalje. I stvarno, klinac koji pjeva o ubijanju i slika se s ubicama treba da podnese packu jer mora da shvati grešku. Veličati ubice je katastrofa pogotovo što je neko klincu objasnio da u tome nema ničeg pogrešnog! Ali bih molila srpske medije da ne talasaju previše, pogotovo ne javne ličnosti, koje ovdje pjevaju pjesme o Mladiću, a ovamo tobož osuđuju ovog klinca. Znači naš kad ubija onda je to okej, onda je heroj, branilac i okej je pjevati pjesme o njegovim krvavim podvizima, a njihov kad ubija je zločinac strašno je slikati se i pjevati mu? Je l’? – napisala je Karleuša.

Tu se nije zaustavila.

– S*** mi se od vaše mržnje, od vaših ratova, od vaših Mladića i Nasera!!! Aman bre, dokle? 2021. je, bre! Ne trujte nevinu djecu koja nisu zaslužila da budu zatrovana mržnjom! Ovdje, bre, imate pjevačice koje svojim unucima daju ime ratnih zločinaca i za prvi rođendan im pjevaju o Mladiću! I ko je osudio? Niko! Ovaj Sadik nikoga nije ubio i sigurna sam da neće. Sigurna sam da svoje greške ponoviti neće jer je dobio žestoku packu! Ali vi narode? Dokle, bre, vaša mržnja?! Ja sam ovom zemljom, ovim prostorima, ovom mržnjom, duboko razočarana! J**** vas sve zajedno ratni zločinci svih nacionalnosti! Eto to vam ja želim! I ne trujte više djecu! P**** vam materina! Dabogda sva djeca s Balkana pobjegla daleko odavde, da ne slušaju više o ratu – napisala je Jelena na Instagramu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.