Kakav je čovjek Kloppa govori njegova izjava o muslimanima

1473

Kada stupi mjesec ramazana u svijetu fudbala se počne pričati o postu igrača muslimana i načinom kako se nose sa ustezanjem od jela i pića od zore do zalaska sunca.

U ekipi Liverpoola ima nekoliko igrača islamske vjeroispovijesti poput najvećih zvijezda Mohameda Salaha i Sadia Manea.

Salah i Mane su vrlo religiozne osobe, to vrlo često manifestuju i tokom utakmice padanjem na sedždu (dio molitve koji podrazmjeva stavljanje čela i nosa na zemlju) kada bi postigli gol.

Upravo su sjajni Egipćanin i Senegalac najzaslužniji zašto su Redsi već godinama među najboljim timovima u Evropi. Svakako zasluge kupi i Juergen Klopp.

Klopp je prije nekoliko dana govorio o statusu igrača muslimana u svom timu zbog kojih se i zagrijavanje završava ranije kako bi mogli uzeti abdest, odnosno obaviti pranje određenih dijelova tijela vodom.

“Muslimani često peru svoja tijela u specifičnim situacijama. Tako da i dalje zagrijavanja završavamo ranije dvije minute kako bismo našim igračima muslimanima poput Maena i Salaha dali vremena da se operu prije utakmice.

“Nemam problema s tim da im da im dopustim te dvije minute vremena da obave nešto što je njima apsolutno važno. Drago mi je što imam ‘multikulturalan’ tim.”

“Mogu reći da je imati takve ‘muslimanske ambasadore’ sjajna stvar za naš tim”, rekao je Klopp.

Klopp je poznat kao trener koji ima zaista odličan odnos sa svim svojim igračima. Kako u Borussiji tako i u Liverpoolu atmosfera u svlačionici je fantastična što se najbolje odrazi na terenu gdje trenutno Redsi djeluju neprikosnoveno.

Podsjećanja radi, Liverpool je u ovoj sezoni osvojio Liga kup, a u igri je i za preostala tri trofeja – FA Cup, Premiership i Ligu prvaka.

(sportsport)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.