Kosovska policija širom Kosova hapsi za šverc

1515

Kosovska policija potvrdila je da je širom Kosova u toku policijska akcija protiv šverca.

Akcija je započela u ranim jutarnjim satima u više rejona na Kosovu – Prištini, Peći, Južnoj i Severnoj Mitrovici, potvrdila je Kosovska policija u najnovijem saopštenju.

„Sve policijske akcije sprovedene su u koordinaciji sa nadležnim sudovima i tužiocima, po nalogu inspekcija, a pretresi su sprovedeni na različitim lokacijama kao što su stanovi, poslovne prostorije, magacina itd.

U akciji su pored više jedinica kosovske policije učestvovale i jedinice kosovske carine, a zaplenjena je roba koja će se koristiti kao dokaz u daljem postupku.

Do sada je zaplenjena roba različitog porekla.I u Severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečanu u toku je akcija policijskih jedinica iz Prištine u vezi sa sprečavanjem šverca.

Došlo je do sukoba građana koji negoduju, pre svega muškaraca sa specijalnim jedinicama policije, koje su stigle kao asistencija policiji.

Bačene su kamenice i šok bombe, zapaljeno je najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta.

Izvor Kosovo sever portal
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.