Kosovske snage sigurnosti kupuju višenamjenske helikoptere

1159

Pukovnik i prvi oficir Sefer IsufiI je naveo kako će FSK imati odbrambene sisteme, borbene sisteme, sisteme borbene podrške i sisteme odbrane službi.

Pukovnik i prvi oficir Kosovskih snaga sigurnosti (FSK) Sefer Isufi izjavio je kako je u planu projekat nabavke helikoptera za KSB.

Isufi je za TV Klan Kosova rekao kako je u početnoj fazi planirana nabavka multifunkcionalnih helikoptera, prenosi Tanjug, pozivajući se na Gazzeta Expres.

Kosovski oficir je naveo kako će FSK imati odbrambene sisteme, borbene sisteme, sisteme borbene podrške i sisteme odbrane službi.

“U okviru tranzicijskog plana, predviđena je kupovina odbrambenog sistema, u ovom slučaju kupovina naoružanja. Bit ćemo opremljeni odbrambenim sistemima u skladu s formacijama koje smo planirali u organizacijskoj strukturi“, izjavio je on.
Višenamjenske letjelice

Isufi je dodao kako je i pitanje kapaciteta zračne odbrane ili sistema tog oblika odbrane analizirano na svim nivoima donošenja odluka na Kosovu.

“Kako je planirano, početna faza projekta je kupovina helikoptera koji će biti višenamjenski. Oni će imati kapacitete koje će moći iskoristiti i druge institucije za svoje operacije. Ideja je pravljenje zračnih snaga koje će imati funkciju i u vojnoj podršci i u operacijama civilnih vlasti“, naveo je kosovski oficir.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.