Ljajić: Zna dobro Zukorlić da ovo u Sjenici nema veze s politikom

954

Lider Stranke pravde i pomirenja otišao toliko daleko da je počeo otvoreno da zagovara uzimanje pravde u svoje ruke. Bezbjednjaci upozoravaju na zapaljivu atmosferu koja vlada u ovom dijelu Srbije, piše Kurir.

Narodni poslanik i lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić najprije je optužio Sandžačku demokratsku partiju (SDP) Rasima Ljajića da je povezana sa nedavnim napadom iz vatrenog oružja na Edina Hamidovića u Sjenici, a potom je i pozvao narod da se naoruža.

Zukorlić je, naime, rekao da su odgovorni za napad na Hamidovića pripadnici kriminalne grupe i eksponenti SDP.

“SDP prerasta u ozbiljnu kriminalističku organizaciju. Ukoliko policija u Sandžaku ne raskine sa podrškom organizovanom narko-kriminalu, pozvaću narod da kupi oružje i da se brani”, naveo je Zukorlić.


Screenshot

Naočigled velikog broja prisutnih, napadač je, prema nezvaničnim informacijama, iz auta u pokretu otvorio vatru na Hamidovića i pogodio ga sa četiri metka. Dva metka pogodila su ga u stomak, jedan u rame i jedan u nogu potkačivši arteriju, zbog čega je došlo do obilnog krvarenja.

Lider SDP-a Rasim Ljajić kaže za Kurir da slučaj u Sjenici nema nikakve veze s politikom.

“Kao stranka sve vjerujemo državnim organima i podržavamo istragu o svim okolnostima pod kojima se ovo desilo. Sa indignacijom odbacujem svaku političku konotaciju ovog događaja. Svako u Sjenici zna da ovo nema blage veze s politikom i političkim strankama, a to vrlo dobro zna i Zukorlić”, poručio je Ljajić.

Izvor: Kurir
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.