LOKALIZOVANI POŽARI U NOVOJ VAROŠI I PRIBOJU

263

Nova Varoš/ Priboj – Veliki šumski požar koji je izbio pre nekoliko dana na planini Crni Vrh kod Priboja nadljudskim naporima vatrogasnih ekipa konačno je stavljen pod kontrolu, ali ne i potpuno ugašen. Vatrogasci su i dalje pozicionirani na mestima gde postoji mogućnost ponovnog izbijanja vatre.

“Obišli smo teren, nakon nekoliko dana možemo reći da je vatrena stihija stavljena pod kontrolu. U pomoć vatrogascima pristigle su i ekipe Srbijašuma. Dok ne prođe potpuna opasnost od ponovnog izbijanja vatre dežuraće vatrogasci. Nadamo se da će potpunom gašenju tinjajućih požara doprineti i najavljene padavine”, izjavio je za RINU Boris Mrdović načelnik Štaba za vanredne situacije u Priboju.

Požari se nisu proširili do domaćinstava koja se nalaze u obližnjim selima i nije bilo povređenih lica.

“Vatragasci koji su bili na terenu zaista su uložili velike napore da bi u jako otežanim uslovima uspeli da vatru stave pod kontrolu”, rekao je Mrdović.

Nakon nekoliko dana i požari u novovaroškom selu Rutoši su stavljeni pod kontorlu, a u akciji je učestvovalo oko 50 vatrogasaca. Кolegama iz Nove Varoši pridružili su se vatrogasci iz Užica, Кragujevca ii Кruševca. Gašenje je otežavao jak i vetar, ali i zapaljena borova šuma.

Pretpostavlja se da je u vtrenoj stihiji kod Priboja i Nove Varoši stradalo oko 200 hektara pod šumom, a uzrok je najverovatnije grom koji je zapalio drveće.

Rina i PP Media
foto: Novosti
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.