M. Salihović nakon što je u požaru izgubio roditelje: Ne znam kako ću ovo preživjeti

1467

Mehmed Salihović, sin stradalog bračnog para u naselju Suljagića sokak u Brčkom, kazao je da mu je ovo najgori dan u životu.

– Ne mogu da vjerujem da mojih roditelja više nema – govori kroz suze za portal Avaz Mehmed Salihović.

Od velike tuge i nesreće koja ga je snašla, nije nam mogao reći ko je još od članova njegove porodice nastradao.

– Ne znam kako ću ovo preživjeti – uspio je Mehmed izgovoriti nekoliko riječi.

Podsjetimo, u nezapamćenoj tragediji koja se dogodila jutros u Brčkom, nakon što je požar zahvatio jedan stambeni objekat, život je izgubilo šest osoba.

– Policija je dana 23. 10. u 6:20 sati zaprimila prijavu da u ulici Sarajevska na skretanju prema naselju Suljagića Sokak gori kuća. Upoznata je i služba hitne medicinske pomoći JZU-a i profesionalna vatrogasna jedinica koji su izašli na lice mjesta. Policijski službenici vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog Tužioca Tužilaštva BiH. Na lice mjesta izašao je i protupožarni inspektor. Utvrđeno je da ima nastradalih osoba – kazala je Dževida Hukičević, portparolka Policije Brčko distrikta BiH.

– Na pedijatriju je primljeno sedam osoba, od tih sedam osoba šest je zadržano na liječenju. Jedna osoba je transpontovana za Tuzlu. Takođe, jedna osoba s opekotinama je zadržana na hirurgiji – izjavio je Salih Ibrahimbegović, portparol Javne zdravstvene ustanove Brčko.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.