Majka i ćerka poznate na internetu kao ukrajinske vojnikinje zapravo su Ruskinje

2066

Da je internet prepun netačnih i lažnih informacija koje prvenstveno treba provjeriti, a zatim reagovati dokazuje i posljednja fotografija “ukrajinske majke i kćerke koje brane svoju zemlju od ruskih zlobnika”.

Naime, fotografija dvije dame nedavno je počela kružiti Twitterom, a nije dugo trebalo da ista stekne brojne favorite.

Tada još uvijek nepoznate brineta i plavuša predstavljene su korisnicima kao majka i kćerka, a koje su u vojnoj opremi i s oružjem u rukama, krenule u odbranu Ukrajine protiv Rusije.

Originalna objava ubrzo je obrisana

Mnoge je oduševio ovaj prizor i njihova hrabrost, zbog čega su ih odlučili i podržati, međutim ispostavilo se kako je riječ o sasvim nečemu drugom.
Obje žene na fotografiji zapravo su Ruskinje, a jedna od njih je ruska influenserka Elena Deligioz koja na svojim mrežama često dijeli sadržaje sa airsofta – timske igre u kojoj su karakteristični vojnički kostimi.

Prilikom otvaranja njenog profila, ovu 26-godišnjakinju mnogi bi, razumljivo, mogli smatrati ruskom vojnikinjom s obzirom na to da veliki dio njenih fotografija podrazumijeva one u vojničkom kostimu, a sada je poznato i zašto je tako.

Također, ispostavilo se kako je viralna fotografija koja je počela kružiti Twitterom tek prije par dana, snimljena još u februaru prošle godine, a nekima je bila sumnjiva još od samog početka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Елена (@_elena_deligioz_official_)

Pojedini su primijetili kako “lažnim ratnicama” kosa i šminka izgledaju previše “savršeno” za osobe koje su u ratnoj zoni, a zatim su zaključili i kako ovakva “propaganda samo šteti Ukrajini”.

Originalna objava sa Twittera naposlijetku je obrisana, a neki su ovu situaciju iskoristili i da naprave Elenine lažne profile i predstave je kao vojnikinju ili Ukrajinku, kako bi “popločali” cijelu priču.

Inače, Elena na svom profilu od početka invazije dijeli i jasne znakove podrške svojoj domovini, pozirajući sa šubarom, oružjem ili drugim rekvizitima.

Nedavno je podijelila i fotografiju kako u ruci drži votku Stolichnaya na kojoj je prikupila nekoliko hiljada lajkova.

Izvor Klix
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.