Marinka Tepic Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Marinika Tepić: Prijavimo policiju i parapoliciju policiji

698

Potpredsjednica Stranke Slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je danas građane da u subotu svi pozovu broj Ministarstva unutrašnjih poslova koji je otvoren kako bi građani prijavili blokadu puteva i saobraćaja, da bi prijavili policiji “policiju i njihovu parapoliciju”.

“U subotu svi pozivajmo ovaj broj MUP-a i prijavimo policiji policiju i njihovu parapoliciju ukoliko nam blokira put i onemogući da slobodno iskažemo mišljenje i protest kroz građansku neposlušnost”, napisala je Tepić.

Ona je na svom nalogu okačila i obavještenje MUP u kojem se navodi da se otvara poseban broj na koji građani mogu da prijave ograničenje slobode kretanja ili ukoliko dožive neki vid nasilja usled blokade puteva. prenio je FoNet.

MUP Srbije je saopćio da građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilјa usled blokade puteva, od danas prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova mogu podnijeti pozivom na broj “0800104103”.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema mogu na jednostavan i brz način obavjestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja”, navodi se u saopštenju u kojem MUP podsjeća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlјa kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.

Za subotu, 4. decembar, najavljeni su protesti i blokada puteca u više od 30 gradova u Srbiji. Ekološki protesti i blokada puteva održani su prošle subote u više gradova Srbije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.