Mijenjao vjeru više puta: Evo zašto je Nino Rešić postao pravoslavac pa se ponovo vratio islamu, pred samu smrt – Religis

283

PREŠAO U PRAVOSLAVLJE, PA SE RAZOČARAO I VRATIO U ISLAM: Legendarni Nino Rešić čak dva puta mijenjao ime i vjeru!

Njegovi hitovi i danas su slušani, a malo njih zna njegova oba imena.

Nino Rešić bio je velika zvijezda devedesetih godina, a njegov rad ostavio je trag na muzičkoj sceni cele bivše Jugoslavije.

Prve kapi na tržištu koje regulišu pritisak za samo sedam dana! Uradite to sami kod kuće!

Folk pjevač Nino Rešić rođen je u Bosanskoj Dubici 1964. godine kao Amir Rešić. Bio je muslimanske vjeroispovijesti. Nakon završenog školovanja preselio se u Srbiju, u Kruševac gde je upoznao tadašnju suprugu koja je bila pravoslavne vjeroispovijesti.

Prilikom vjenčanja sa njom Nino je promijenio svoje ime Amir u Nikola i prešao sa islama na pravoslavlje. To mu je kasnije značajno i pomoglo nakon preseljenja u Beograd i osvajanje srpske folk scene, na kojoj je bio apsolutno suveren u prvoj polovini poslednje decenije 20. vijeka.

Bez sumnje pravi razlog Ninovog totalnog preobraćanja jeste ljubav prema ženi, a i kasnije u karijeri više puta je dokazao da je čovjek vođen nagonima. Pravi dokaz njegovih motiva je došao 2004. godine kada se Nino razočaran svime što ga je snašlo i razvodom koji je tada pretrpeo – vratio na islam i na ime Amir.

Tri godine kasnije je tragično i preminu

svjetlo dunjajluka
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.