Ministarstvo odbrane Srbije: U BiH ušli padobranci “Nebeske vidre”!

1175

Ministarstvo odbrane Srbije komentiralo je danas vijest da su pripadnici Vojske Srbije u nekoliko autobusa ušli u Bosnu i Hercegovinu prije dva dana. Ove tvrdnje Ministarstvo odbrane naziva “tendencioznim i zlonamjernim tvrdnjama”, pa objašnjava šta se zapravo desilo i ko je navedenog datuma iz Srbije prešao granicu sa Bosnom i Hercegovinom.

“Padobranska sportska ekipa ‘Nebeske vidre’ koja broji 11 članova ušla je 7. oktobra u Bosnu i Hercegovinu radi učešća na Međunarodnom padobranskom turniru ‘Pet zvijezda’ u Banja Luci. Povratak ekipe ‘Nebeske vidre’ u Srbiju planiran je za danas”, navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane Srbije.

“Nebeske vidre” inače djeluju u sastavu Šezdeset trećeg padobranskog bataljona, koji je unutar Specijalne brigade Vojske Srbije.

Podsjetimo, odlukom ministra odbrane BiH Sifeta Podžića ove je nedjelje otkazana zajednička vojna vježba Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH, a kako je pisao portal “Istraga” razlog je bio taj što je u vježbi bilo predviđeno sudjelovanje upravo Specijalne brigade Vojske Srbije (takozvani “Niški specijalci”).

Izvor: Slobodna Bosna
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.