Mitko NAMAMIO Maju u automobil, ubio je, pa je MRTVU VOZIO do jezera gdje je bacio njeno tijelo

7868

Policijske patrole iz Tutina, Novog Pazara i okolnih gradova, i dalje tragaju za M. P. (55) iz Tutina, koji je osumnjičen da je ubio Maju Odalović (35) iz Kraljeva, čije je tijelo u četvrtak popodne nađeno u kanjonu Ibra blizu Tutina, kilometar uzvodno od mjesta Ribariće.

O M. P. se u Tutinu moglo saznati tek da nije imao neki stalni posao, iza sebe ima brak koji je davno razveden, živio je boemski, često posjećivao kafane, povremeno je putovao u Nhemačku, gdje je radio.

Kako je potvrdio Edis Arifović, zamjenik višeg javnog tužioca u Novom Pazaru, nađen je i automobil “golf 4” čiji je vlasnik M. P., i koji je forenzički pregledan u potrazi za odgovarajućim dokazima.

– Osumnjičeni je mogao da pobjegne na Kosovo, prelaz Brnjak je na samo petnaestak kilometara, a do granice sa Crnom Gorom je nešto manje. Ovo je prostrano, nenastanjeno, pošumljeno područje, jako težak teren, što je osumnjičeni lako mogao da iskoristi i pobjegne ili se sakrije. Pitanje je i koliko je vremena prošlo od ubistva do pronalaženja tijela, odnosno, koliko je vremena za bjekstvo imao – kaže naš izvor upućen u detalje istrage.

Tijelo nesrećne Kraljevčanke primjetio je u jednom od virova Ibra u četvrtak oko 14 sati najvjerovatnije neko od ribolovaca koji je bio na rijeci u ovom pustom delu kanjona, do koga se sa magistralnog puta Novi Pazar-Mehov Krš odnosno Tutin, spušta nekoliko stotina metara dug zemljani izrovani put.

– U početku se posumnjalo na samoubistvo, međutim, policajac je ubrzo pedestak metara od mjesta na kome je bilo tijelo našao na obali svježe tragove krvi, a zatim i svježe tragove šara automoblskih guma. Tijelo je odmah prebačeno na obdukciju tokom koje je utvrđeno da je žena ubijena hicem iz malokalibarskog oružja pravo u slijepoočnicu – priča Kurirov izvor iz istrage.

Komšije ubijene žene

On je nju proganjao

Komšije su rekle da je ona bila u ljubavnoj vezi sa osumnjičenim M. P. iz Tutina.

– Pretpostavlja se da ju je M. P. na prevaru namamio da dođe po auto i tada počinio zločin. On je nju u stopu pratio, proganjao, bio je jako ljubomoran. Maja je živjela u velikom strahu od njega i čak se plašila da zaspi sama – rekle su komšije za beogradski portal i dodale da se i oni plaše M. P., jer znaju na šta je sve spreman.

Nije dugo bila u vodi

Još sa sigurnošću nije utvrđeno gdje je Maja ubijena, ali postoje indicije koje ukazuju na to da je likvidirana u automobilu u Kraljevu, a da je potom mrtva dovezena oko 120 kilometara dalje, do Ribarića, pa bačena u Ibar.

– Jedino što je izvjesno jeste da tijelo nije dugo bilo u hladnoj vodi ove rijeke. Blizu mjesta na kome je nađena krv, poliija je ubrzo pronašla i dijelove ženske odjeće, jaknu bez rukava i žensku kapu – kaže naš sagovornik.

Izbjegla sa Kosova

Ja se smrti ne bojim

Komšije su ispričale i da je Maja 1999. godine izbjegla sa Kosova i da se sa porodicom doselila u okolinu Kraljeva.

– Ona je inače razvedena, a bivši muž joj je u zatvoru. U Vrbovu je živjela kao podstanar i svi je znamo kao finu ženu. Ona je pomagala svim komšijama, oboljelima od korone je donosila hranu i potrebštine, a kada bismo joj govorili da pazi na sebe, da se ne zarazi, odgovorila bi: “Ja se smrti ne bojim” – rekle su komšije za 24/7.

Kako piše portal 24/7 Maja je posljednjih 12 godina živjela u selu Vrba kod Kraljeva, a komšije su je posljednji put vidjele u utorak oko 18 sati na atobuskoj stanici u selu.

– Njoj su javili da joj je gotova registracija za auto i da dođe do autobuske stanice. Tada joj se izgubio svaki trag, sve do četvrtka kada je nađena mrtva – kaže izvor portala 24/7.

 

Kurir




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.