MLADOŽENJA UMRO NA VJENČANJU / TRAGIČNA SUDBINA

836

Paul Wynn trebalo je da se oženi Alison Wynn, ali umjesto najsretniji, taj dan postao je najtužniji kada je on kolabirao i preminuo, prenosi The Miror.

Ovaj 57-godišnji otac jedanaestoro djece iz Škotske bolovao je od raka kada se srušio na vjenčanju. Porodica je neuspješno pokušala da ga spasi. Alison i Paul u vezi su bili 21 godinu, imaju petero dece, a neutješna udovica je izjavila da je on bio „fantastičan otac“.

Paulu je rak štitne žlijezde otkriven samo osam dana prije nego što je umro, a davali su mu između šest sedmica i dva mjeseca života.

Par je zato požurio s vjenčanjem, da iskoriste preostalo vrijeme. Alison, koja je promijenila prezime prije nekoliko godina, kaže da je porodica skrhana:

– Da sam znala da nemamo mnogo vremena, organizovala bih vjenčanje početkom sedmice. Nikad nije otišao na liječenje.

Vjenčanje je trebalo da bude održano 25. juna, a mlada je zaboravila cvijeće, pa je u crkvu zakasnila 10-ak minuta dok je čekala da joj ga prijateljica donese:

– Pokupila sam cvijeće i krenula po stepenicama. Sve je djelovalo uredu, iako se činilo da je Paulu malo neprijatno.

Dodala je da su mladoženju do oltara dovezli u kancelarijskoj stolici jer nije imao snage da sam stigne.

– Rekli su mi da nije imao daha i da se borio – rekla je nevjesta.

Kada je Alison dolazila pred oltar, shvatila je da je Paul klonuo u stolici i da nešto nije u redu.

– Pozvala sam ga nekoliko puta. Nije se okrenuo, nije me pogledao i shvatila sam da nešto nije uredu i počela sam da se gubim i dozivam njegovo ime.

Paulova kuma i njena sestra spustile su Paula na zemlju i počele da mu pružaju prvu pomoć reanimacijom, zatim i defibrilatorom, ali nije mu bilo spasa.

Alison gleda svjetliju stranu ove tragedije:

– Paul i ja smo izgubili dijete 2004., imala sam spontani pobačaj, pa nalazim utjehu u tome da je on gore s našim djetetom. Njegova majka je preminula 2020., pa je i s njom.

Kada je par saznao za Paulovu bolest, vjenčanje su pomjerili s 16. juna na kraj tog mjeseca.

Upoznali su se 1999. i u vezi dugoj 21 godinu dobili su petero djece.

– Mi smo mu bili život, uradio bi sve za svoju djecu. Pomjerio bi nebo i zemlju za njih i svi su ga voljeli – rekla je skrhana Alison.

Poznanici su pokrenuli skupljanje donacija kako bi pomogli porodici da plate Paulovu sahranu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.