Na dženazi Ifeti Radončić nije bio nijedan predstavnik stranke SPP!

280

Popularna FB stranica ,,Stari Dedo” obijavila je interesantan tekst, koji prenosimo u cjelosti:

“NA DŽENAZI PREDSJEDNICE SKUPŠTINE GRADA NOVOG PAZARA NIKO IZ SPP

Zukorliću Muamere, Ferhatoviću Jahja, Tandir Samire, Muratoviću Admire, Buliću Feride, Fetiću Salahudine, Giciću Envere, Hajdareviću Sabahudine, Balkan Ljutvija, Madžgalju Semire, Zećiroviću Edine, Redžepoviću Zaime, Mujagiću Munibe, Alagiću Fahrudine, Đerleku Edine, Tatareviću Mujo, Bihorcu Asmire, Bećiroviću Nihade, Šuševiću Edibe, Đondiću Omere, Ličina Šefadile, Redžoviću Seade, Ličina Seade, Džankoviću Jonuze, Župljanin Muzafere, Tutiću Hajro, trebali ste danas da budete na dženazi merhumi i sestri Ifeti Radončić. Adet je, nalaže i naša lijepa vjera.

Odlično znate kakav je odnos imala prema svakom odborniku u parlamentu Novog Pazara. Odlično znate kakve je kvalitete posjedovala ova žena. Na papiru se borite se za pravdu i pomirenje, u praksi je to nešto sasvim drugo. Kakva je to pravda i pomirenje kad se ne ode na dženazu merhumi samo zato što je bila kadar neke druge stranke? A bila je predsjednica svakog od nas, svakog građanina Novog Pazara. Vaš, moj.

Islam nas uči drugačije, zar ne?

Je l vas ikad nešto uvrijedila, upahnula, izgovorila neku ružnu riječ prema bilo kome od vas pomenutih. Nije, nije nikad. Uvijek fer i korektna prema svakom ponaosob. Uprkos svojoj teškoj bolesti, obavljala je svoj posao redovno, krajnje pošteno, čestito i valjano, do sudnjega dana. To znaju svi u ovoj čaršiji. Svi osim vas. Nek vam je na časti.

Ifetu Radončić Allah da nagradi vječnim rahmetom, a vas uputi na pravi put i vrati vam ono što ste u prethodnih nekoliko godina pogubili.”

Izvor: Sandžak danas/Facebook Stari Dedo