NA KOBNI PUT KRENUO ZBOG POVREDE KOJU MU JE NANIO NAVIJAČ – Detalji pogibije dr Bošnjaka

7696

Dr Denis Bošnjak, poznati internista kadriolog iz Novog Pazara, koji je jutros poginuo u saobraćajnoj nesreći na autoputu „Miloš Veliki“ kod Lajkovca, putovao je za Beograd na zdravstvenu kontrolu.

Nesretni ljekar, o kome kolege iz novopazarske bolnice imaju samo riječi hvale, za prijestonicu je krenuo u pratnji supruge i troje djece, da bi u jednom trenutku, iz još uvijek neutvrđenih razloga, njegov „audi“ sleteo sa kolovoza, prevrnuo se više puta i preletio zaštitnu ogradu.

Na lice mjesta odmah su pristigli hitna pomoć, policija i vatrogasci i u to vrijeme dr Bošnjak je još bio živ.

Teško povrijeđeni ljekar je brzo izvučen iz olupine i ubačen u sanitet koji ga je povezao za Beograd, ali je on preminuo na putu do Urgentnog centra.

Međutim, automobil je toliko bio smrskan da je vatrogascima trebalo skoro dva sata da bezbjedno isjeku olupinu i iz nje izvuku doktorovu suprugu F.B. koja je zadobila teške povrede opasne po život.

Na hirurškom odjeljenju iste ustanove zbrinuto je i troje djece koja su zadobila povrede ruku, nogu i tijela, ali njihovi životi nisu ugroženi.

Dr Denis Bošnjak, kako su nam rekli njegovi poznanici iz Novog Pazara, putovao je u Beograd na ljekarsku kontrolu zbog zdravstvenog problema sa vilicom. Povredu vilice zaradio je nedavno kada je kao ljekar Kluba malog fudbala Novi Pazar, poslije jedne utakmice u Beogradu, udaren od strane navijača koji je ušao u teren.

– Denisov dobar prijatelj ponudio im je prethodni dan da ga vozi na kontrolu. Doktor je to odbio govoreći da nema nikakav problem da sam vozi i da želi da ide sa porodicom i da planiraju da obiđu Beograd i u njemu se zadrže, kažu Bošnjakovi poznanici.

Tragične vijesti o pogibiji dr Denisa Bošnjaka stigle su u novopazarsku bolnicu nedugo poslije nesreće. Informacija se prenijela brzinom svjetlosti, na svim odjeljenjima zavladao je muk.

– Teško je se pomiriti da ga više nema. Bio je veoma stručan i pouzdan ljekar, dobar kolega, drug, prijatelj. Ne postoji niko ko ga je poznavao a da ga ne žali. Djeca su izgubila oca za primjer, mi dobrog kolegu, Novi Pazar uglednog ljekara. Nadamo se da će njegova supruga uspjeti da prebrodi teške povrede, rekli su novopazarski medicinari o pogibiji dr Denisa Bošnjaka
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.