Najjače MMA borbe stižu u Novi Pazar!

486

Megdan, najveća i najkvalitetnija smotra borilačkih sportova na Balkanu, po sedmi put biće organizovana u Novom Pazaru. Novi veliki ispit za organizatore, ali i lokalnu samoupravu u Sandžaku i samom Novom Pazaru.

Organizatori Megdana i idejni tvorac ove manifestacije Aleksa Balašević proveli su glasanje među ljubiteljima MMA borbi, gdje bi voljeli da se održi naredni Megdan. Ponovo je na prvom mjestu bio Beograd sa najviše glasova, međutim organizatori su odlučili da ovaj put izađu iz glavnog grada i pažnju posvete Novom Pazaru, koji se našao na drugom mjestu.

– Pošto sam prošle noći dobio okean poruka od građana Novog Pazara i okolnih mjesta, da li će se Megdan održati u njihovom gradu, moram da odgovorim svima. Izglasali ste grad! I nijedan grad nije imao više glasova od Beograda. Međutim, u glavnom gradu Srbije održali smo Megdan 9. decembra 2019. godine. Red je zbog toga da domaćinstvo prepustimo nekom drugom gradu. Prvi sljedeći na listi sa 7.263 glasa bio je Novi Pazar! Aferim!!!Krećemo uskoro u organizaciju – poručio je Aleksa Balašević.

Idejni tvorac Megdana obrazlaže odluku da Novi Pazar bude domaćin.

– Novi Pazar je imao najviše glasova od svih gradova osim Beograda. Preko 7.000 glasova da Megdan dođe u Sandžak. Nama od početka dolazi publika iz Sjenice, Tutina, Novog Pazara i red je da nakon 7.000 i nešto glasova Megdan dođe u Sandžak ovog aprila pred Vaskrs i Ramazan. Novi Pazar mi je izuzetno drag grad, jer u njemu živi mnogo mojih prijatelja. Pričajući sa ministrom Rasimom Ljajićem koji nam najviše pomaže oko organizacije i zaista sam mu zahvalan na tome što me je pozvao na sastanak, zaključili smo da je Novi Pazar uvijek bio grad sporta… Iz dana u dan dobijamo na desetine poruka od Pazaraca i okoline kako im je drago što poslije Beogradske Arene imamo plan da dođemo u Novi Pazar. Građani cijelog Sandžaka su to glasali i odabrali, a mi ćemo sve uraditi da organizujemo i konačno objavimo datum. Ogromna bi bila šteta za domaći sport da ne uspijemo da organizujemo ono što želimo…

Aleksa Balašević otkriva i koje bi atraktivne rivale publika u Novom Pazaru mogla da vidi.

– Sve borbe su skoro potvrđene. Glavna će biti i najviše očekivana između Vase Bakočevića iz Crne Gore i Franciska Croate Baria iz Argentine. Dok će se u K1 duelu suočiti Čedo TDI Pantić iz BiH sa Milošem Keljanovićem iz Srbije. Glavni domaćin glavnog dijela biće Jusuf Hajrović, nas dugogodišnji prijatelj čiji se protivnik čeka. Mislim da će se Novi Pazar i cio Sandžak toliko oduševiti da će možda postati i tradicija na godišnjem nivou da tamo organizujemo Megdan – zaključio je Balašević.

Poslije Novog Pazara, najviše glasova dobio je Novi Sad (6.992) grad u kojem je i stvoren Megdan. Poslije toga slijede Sremska Mitrovica (5.222), Banjaluka (4.166) i Niš (3.779).

Megdan polako, ali sigurno osvaja zemlju. Poslije Novog Pazara, sasvim je prirodno da se u igru za narednu organizaciju ove jedinstvene manifestacije borilačkih sportova uključe Niš, Kragujevac, Kruševac, Užice…

Izvor: Sandžak danas/Kurir
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.